Šestog dana devetnice, uoči blagdana bl. Marije Propetog Isusa Petković, njeno se je svetište ispunilo mališanima korčulanskih dječjih vrtića.
Image 
Ovime se je na najljepši način prikazalo temeljnu blaženičinu karizmu, a ta je skrb za najmlađe. Poznato je, naime da je bl. Marija Petković još kao djevojka pošla na jedno udaljeno imanje svoga oca u uvalu Babina, podučavati djecu i svjedočiti im o neizmjernoj Božjoj ljubavi. Ta djeca zbog velike udaljenosti od škole, ali i crkve nisu u bili u mogućnosti opismeniti se niti upoznati s temeljnim odrednicama vjere.
Djeca iz dječjeg vrtića «Anđela čuvara» iz Korčule kojeg vode sestre dominikanke sudjelovala su s liturgijskim pjevanjem u euharistijskom slavlju kojeg je vodio don Stipo Miloš, župnik iz Blata. Don Stipo se je u homiliji posebno obratio djeci pokušavši im objasniti djelovanje sv. Ćirila i Metodija, čiji se je blagdan slavio, kao apostola koji su slavenskim narodima navjestili Boga i opismenili ih. Ukazao je, također na sličnosti djelovanja ovih slavenskih apostola s poslanjem bl. Marije Propetog Isusa Petković.
Po završetku sv. mise u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu, djeca iz pet vrtića otoka Korčule, zajedno sa svojim odgajateljicama pripremili su raznovrsni program, pun pjesme, recitacije, glume i folklora. U programu su se predstavili dječji vrtići: «Radost» iz Vele Luke, «Bambi» iz Smokvice, Dječji vrtić Blato, «Anđeli čuvari» iz Korčule i «Marija Petković» iz Blata.