U okviru božićno-novogodišnjeg programa Općine Blato u maloj dvorani Doma kulture, 8. prosinca, sa početkom u 20:00 sati održana je promocija zbirke pjesama Mirjane Bačić "Valom srca moga".

Zbirka pjesama "Valom srca moga" treća je zbirka pjesama Mirjane Bačić. Prethodile su joj zbirke "Odškrinuh dušu svoju" i "Život rukom ispisan".


"Tijekom putovanja, boli i radosti koje sam doživila u proteklim godinama mog života naučila sam najvažniju lekciju koju život može dati i drago mi je zbog toga. Sadašnji trenutak je jedino što imamo i tako na teži način naučim što je život, to me učini jakom i mudrom, ali eto sada sam na životnoj točki do koje mnogi dođu, kad su nestali svi putokazi koji bi me usmjeravali kamo krenuti dalje. Ipak bol se može izlječiti samo ljubavlju, a ljubav je kao svemir, nema početka ni kraja." ( uvodna riječ iz prve zbirke pjesama "Odškrinuh dušu svoju".)


Osim same autorice koja je govorila o svojim pjesmama, na promociji je sudjelovao i Srđan Duhović, korčulanski pjesnik, Nikolina Maleš koja je citirala Nedu Milenkovski i njezin predgovor trećoj zbirci pjesama, a koji nosi naslov "Stihom i dobročinstvom do ispunjenja duše". Program je vodila Ivana Sardelić.
Posebni gost večeri bila je dječja ženska klapa Manina pod vodstvom prof. Dalije Gavranić.
Na samom kraju promocije Mirjana Bačić zahvalila se svima prisutnima, posebno Općini Blato kojoj je poklonila komplet svoje tri zbirke poezije. U znak zahvale također je klapi Manina i njihovoj voditeljici predala svoju pjesmu "Maslina" kako bi je uglazbili za svoje buduće nastupe i zaželjela im daljni uspješni rad.
Promocija je bila i humanitarnog karaktera. Sav prihod od prodaje knjiga namijenjen je radu Udruge osoba s posebnim potrebama "Vincenca". U ime Udruge Mirjani Bačić se zahvalila predsjednica Marina Milat, a prigodni poklon predao je član udruge Ante Surjan.

alt

alt