Općina Blato u suradnji s tvrtkom EKO d.o.o izvršila je nabavku parkirnih automata i novog sustava naplate parkiranja u cilju modernizacije i lakšeg korištenja usluge.

Novim sustavom naplate građanima je omogućena kupnja karte za parkiranje na jedan od sljedećih načina:

Pod 1. Preko parkirnih automata koji su postavljeni na samom parkiralištu u 31. i 33. Ulici. Potvrdu uplate s automata potrebno je ostaviti ispod vjetrobranskog stakla da je vidljiva kontrolorima iz vani.

Pod 2. Preko sms poruke. Na način da se registarska oznaka automobila napiše u poruci i pošalje na broj 70 88 92. Uz napomenu da se registraska oznaka automobila u poruci piše velikim slovima bez razmaka i specijalnih znakova. Kao potvrda uplate parkiranja, na mobitel s kojeg ste poslali poruku stići će povratni sms s podacima o plaćenom parkiranju. Ukoliko potvrda ne stigne u kratkom roku (nekoliko minuta), smatrajte da uplata parkiranja nije uspjela i Vaš račun neće biti terećen. Slanjem dodatne poruke za vrijeme trajanja prethodno plaćenog parkiranja, parkiranje se produžuje za dodatni sat.

Pod 3. Uskoro će biti omogućeno kupovanje karata preko kioska Tiska, o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Pod 4. Mjesečne karte kao i sezonske te mjesesečne povlaštene karte građani će ubuduće moći kupiti isključivo u uredu EKO-a radnim danom od 7.30 do 14.30. uz predočenje podataka registarskih oznaka vozila i podataka o vlasniku vozila.

Za vozila koja se utvrdi da nemaju plaćeno parkiranje na jedan od navedenih načina izdavati će se nalog za plaćanje u iznosu od 70 kn.

Detaljne upute o načinu i mogućnostima plaćanja nalazit će se u sklopu parkirnih automata, webu: http://www.eko-blato.hr/propisi-i-objave/obavijest-o-promjeni-nacina-naplate-parkiranja i kod djelatnika naplate parkiranja koji će biti na usluzi građanima.

alt

alt

alt

tekst i foto: EKO d.o.o.