Ovogodišnje otkupne cijene grožđa, kako je nazočne vinogradare upoznao direktor Ivan Milat biti će prosječno od pet do deset posto veće od prošlogodišnjih, pa će tako za bijelo grožđe do 18 gradi sladora otkupna cijena iznositi 31,5 lipa po gradu sladora, a preko 18 gradi sladora, cijena je 38 lipa. Za crno grožđe do 18 gradi sladora otkupna cijena je 34 lipe, a preko 18 gradi sladora 44 lipe. Isplata otkupljenih količina tržnih viškova grožđa vršiti će se uobičajeno, u nekoliko akontacija i konačnim obračunom.

U drugom dijelu sastanka direktor Ivan Milat upoznao je nazočne vinogradare i kooperante sa sadnjom novih plantažnih vinograda, gdje je Poljoprivreda Blato u predjelima Mala Krtinja, Morkanj, Polje Blato i Kapja zasadila 20-tak hektara površine. Također, u slijedeće tri do četiri godine Poljoprivreda Blato namjerava zasaditi još 50 - 70 hektara novih vinograda, podignuti novi matičnjak, obnoviti vozni park i strojnu mehanizaciju, te u suradnji sa kooperantima i ovdašnjim poljoprivrednicima poboljšati i unaprijediti proizvodnju i ostalih poljoprivrednih kultura (suhe smokve, rogači i druge poljokulture). Nadalje, Poljoprivreda Blato će i ubuduće svojim kooperantima besplatno vršiti usluge dubokog oranja, nabavku radnih strojeva, repromaterijala, sadnica, gnojiva i poljoprivrednog alata po vrlo povoljnim uvjetima, a u suradnji sa Argonomskim fakultetom u Zagebu i poznatim vinogradarskim stručnjacima pokušati riješiti dugogodišnji problem pozebi u pojedinim blatskim vinogorjima. Zahvalivši se svim kooperantima i zadrugarima na dosadašnjoj suradnji, razumijevanju i strpljenju Ivan Milat im je obećao i ubuduće korektan poslovni odnos i stručnu pomoć poduzeća, a kao temelj obostrane koristi i interesa. Također, upoznao je nazočne sa novim zakonskim mjerama i državnim poticajima, te najavio  održavanje nekoliko stručnih i tematskih predavanja na temu vinogradarstvo, vinarstvo i maslinarstvo, a koja se planiraju održati u Blatu.
Inače, prošlog tjedna Poljoprivreda Blato otkupljivala je i plodove rogača, po cijeni od dvije kune za kilogram, uz rok plaćanja od trideset dana.

OTKUPNE CIJENE GROŽČA PO GRADU SLADORA

SORTE GROŽČA

     2003. GODINE

    2004. GODINE

BIJELO - do 18 gradi sladora

            30 lipa

 31,5 lipa  ( +  5 %)

              - preko 18 gradi sladora

            35 lipa

 38 lipa     ( +  9 %)

CRNO   - do 18 gradi sladora

            32 lipe

 34 lipe     ( +  6 %)

              - preko 18 gradi sladora

            40 lipa

 44 lipe     (+ 10 %)