BucelRadež d.d. je osnovan 1954. godine kao metalsko poduzeće. Od 1960. godine Radež proizvodi brodsku opremu za kupce širom svijeta. Stoljećima duga tradicija brodogradnje na otoku Korčula kao i veliko iskustvo s brodskom opremom, prepoznatljivi su u svakom od četiristotinjak zaposlenih u Radežu. Visoka kvaliteta proizvoda kao i ocjena kupaca uvijek su na prvom mjestu. Radež d.d. je priskrbio ISO 9001 certifikat 2001. godine. U cilju da bude uvjerljiv i pouzdan poslovni partner, nadzor i analiza procesa neprekidno se izvode uz pomoć sustava osiguranja kvalitete.

Okosnicu tvrtke čine služba prodaje, služba tehnike, plan i analiza, služba nabave, proizvodnja te prateće službe i odjeli.

Proizvodnja se odvija na dva mjesta: u tvornici u Blatu i obalnom pogonu Bristva.
Glavni pogon čine dvije paralelne hale dužine oko 350m (široke 16 i 18m) te dizalicama kapaciteta 5-32 tone.

Bravarski pogon sa dizalicama i strojevima potrebnim za izradu različite brodske opreme težine do 5 tona (aluminijski sizevi, prolazi, dizalice provijanta, uređaji za tegalj, elementi veza, pilotske ljestve, vitla itd.)

Rezanje limova i profila je opremljeno numerički upravljanim strojevima za rezanje plamenom (CNC i optičkim čitačima). Zavarivanje se vrši pretežno CO2 poluautomatima. Pogon je optimiran za proizvodnju brodskih poklopaca, ro-ro opreme, pomičnih palubica i drugih čeličnih struktura kao što su lučke i brodogradilišne dizalice.

Zaštita površine protiv korozije vrši se u hala za pjeskarenje 14 x 30m i hali za bojanje 20 x 40m.

Služba tehnike  se sastoji od nekoliko odjela sa ukupno 30 zaposlenih više odjela:

Projektno konstrukcijski odjel, projektiranje i razvoj vlastitih proizvoda.
Tehnološki odjel za pripremu tehnološke i proizvodne dokumentacije.
Odjel tehnologije zavarivanja za ispitivanje i primjenu novih tehnologija, obuka, testiranje i praćenje zavarivača.
Odjel tehničke kvalitete proizvoda za vizualni pregled, nerazarajuće metode provjere i ispitivanja materijala i zavara, dimenzionalne provjere, provjere kvalitete pjeskarenja i bojanja te sve vrste testiranja proizvoda.
Odjel servisa, remonta i montaže pokriva sve vrste usluga i remonta vlastitih i tuđih proizvoda te organizira i upravlja montažom proizvoda na terenu.
Odjel informatike brine za informatičku infrastrukturu, programsku i strojnu opremu.

Pogon Bristva zauzima oko 12.000 m2.

U Bristvi se odvija završno spajanje i testiranje proizvoda velikih dimenzija i težine te također ukrcaj na brod ili baržu.
Pogon je opremljen sa dvije manje dizalice nosivosti 3 T i jednom portalnom dizalicom nosivosti 2 x 75T + 2 x 15T. Maksimalna visina dizanja je 25m, raspon portala je 60m. Dizalica je operativna nad morem u dužini 30m što je čini pogodnom za prekrcaj tereta velikih dimenzija.

Proizvodni program

Oprema velikih dimenzija:

o Poklopci i pražnice
o Ro-Ro oprema (rampe, palubice, plino i vodonepropusna vrata)
o Lučke dizalice
o Druge čelične konstrukcije

Ostala brodska oprema / vlastiti projekt:

 • Dizalice za cijevi tereta
 • Provijant dizalice
 • Dizalice u nuždi
 • Brodske ljestve
 • Prolazi i mostići
 • Pilotske ljestve
 • Uređaji za tegalj u nuždi
 • Elementi veza
 • Vitla

Radež d.d. proizvodi brodsku opremu za svjetski poznate tvrtke kao što su:

 • MacGREGOR (FIN) Hatch cover division,
 • MacGREGOR (SWE) Ro-Ro division, 
 • TTS Ship's equipment AB Sweden, 
 • Konecranes,
 • Hrvatsku brodogradnju
   

Riječ direktora:

Direktor


Poštovani prijatelji,


      Čast mi je pozdraviti Vas i zahvaliti Vam se na Vašem osobnom doprinosu poslovnom rastu i uspjehu Radež-a tijekom minulih godina.
Kao što znate Radež slavi 50 godina svog postojanja, tijekom  kojih je prošao dug i mukotrpan put razvoja, od male radionice do zavidne tvrtke, koja danas zapošljava preko četiristotine ljudi.
Sve smo to postigli odricanjem i upornošću brojnih generacija Radežov-aca i uz svesrdnu pomoć Vas, cijenjeni kupci, dobavljači  i podupiratelji.
Naša poslovna orijentacija je i ubuduće usmjerena na poštivanje najviših standarda kvalitete, rokova isporuke, te ekoloških normi. Svakako nam je na važnom mjestu briga o zaposlenicima i lokalnoj zajednici.
Cilj Radeža je  da  i dalje ostane u Europskom i svjetskom vrhu proizvođača brodske opreme i dijelova broda, te da zadrži sve ključne poslovne partnere u svijetu i zemlji.

Vjerujemo da ćete i dalje biti uz nas u budućim vremenima.

Uz srdačne pozdrave.

Jerko Andrijić, dipl. Ing.