Iako kalendarska godina još nije završila poslovni rezultati blatskog Radeža vrlo su pozitivni i ohrabrujući, zahvaljujući ponajviše uloženom trudu, disciplini, vrijednom radu i velikom odricanju njegovih sadašnjih i bivših radnika i uprave. To je, među ostalom uvodno rečeno na svečanoj skupštini brodograđevnog poduzeća Radež d.d. iz Blata, a u prigodi obilježavanja Dana poduzeća Radež i 51. godišnjice uspješnog rada ovog po mnogočemu najuzornijeg blatskog i korčulanskog poduzeća. Tim povodom održana je u prostorima poduzeća svečana sjednica na kojoj su nazočili članovi uprave, radnici jubilarci, umirovljenici Radeža, čelnici Općine Blato i ugledni gosti. Nakon što je Ivan Vojvodić u ime uprave čestitao svim bivšim i sadašnjim radnicima i jubilarcima na velikom doprinosu u razvitku Radeža, nazočnima se obratio direktor Jerko Andrijić koji ih je upoznao sa poslovnim rezultatima poduzeća. Tako je, usprkost vrlo žestokoj i neravnopravnoj konkurenciji u domaćoj i svjetskoj brodogradnji blatski Radež i ove godine uspješno (pre)brodio i odolio svim izazovima i zahtjevima tržišta, u cjelosti je ostvario proizvodni i poslovni plan, te u ugovorenim rokovima proizveo i isporučio sve proizvode domaćim i stranim naručiteljima. Također, brodograđevno poduzeće Radež u ovoj je godini proizvelo i isporučilo inozemnim partnerima čak 90 posto izvoznog programa, za što je od hrvatske države dobilo subvenciju za izvozne poslove. Radež trenutačno zapošljava 397 radnika, a prosječna mjesečna plaća iznosi 4150 kuna. I na poslijetku, Radež je za 2006. godinu već ugovorio 70-80 posto proizvodnih kapaciteta, te intenzivno radi na ugovaranju novih poslova.
Čestitke na ostvarenim poslovnim rezultatima i velikom doprinosu u svekolikom gospodarskom i društvenom životu Blata uputili su vrijednim Radežovcima predsjednik Nadzornog odbora Antun Žanetić i blatski načelnik Ivo Gavranić, koji je iskoristio prigodu da upozna nazočne sa programom rada, općinskim proračunom i najznačajnijim kapitalnim projektima u Blatu u 2006. godini.
U drugom dijelu svečane skupštine uručene su prigodne nagrade radnicima sa jubilarnim stažom u Radežu. Tako je nagrađeno 14 radnika za jubilarnih 10 godina neprekidnog rada u poduzeću Radež, i to Marijo Bačetić, Vasilijo Boroe, Dragan Cvetinović, Stjepan Didović, Milivoj Marinović, Ivo Milat, Ivo Simoni, Dušan Šeparović, Damir Tomas, Perica Tomasi, Žarko Tomić, Ivan Tulić, Dani Valentić i Dean Žanetić. Za 20 godina neprekidnog rada u Radežu nagrađeno je 8 jublaraca, i to Petar Borovina, Goran Cetinić, Željan Juretić, Franko Marinović, Bosiljka Tomasi, Neno Turudić, Petar Žanetić i Dražen Žuvela.
Jubilarnih 30 godišnjaka ove godine bilo je također 8, a to su Marica Franulović, Boris Gavranić, Marica Kunjašić, Mladen Protić, Marko Sardelić, Boris Šimunović, Antun Žaknić i Antun Žuvela. I na poslijetku, za 40 godina neprekidnog rada u Radežu vrijedne nagrade i zahvalnice primila su trojica jubilaraca, i to Šimun Juretić, Antun Stipković i Franko Surjan, a koje im je u ime uprave poduzeća uručio direktor Jerko Andrijić. Po završetku svečane skupštine zajedničko druženje nastavljeno je uz tradicionalno čašćenje i tratamenat.