Pomoc Smjestaj Ukraina

Poštovani sugrađani!

Obaviještavamo vas da je dana 25. ožujka na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite objavljen Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Poveznica: Ravnateljstvo civilne zaštite - Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju (gov.hr)

Na navedenoj stranici nalazi se obrazac “Ponuda smještaja za raseljene osobe”.

Ponuditelj stambene jednice može predati popunjeni obrazac svakim radnim danom od 07:00 – 15:00 sati u prostorijama Općine Blato kod gosp. Marija Marinovića ili na mob: 099 2680 617.

Nakon zaprimljenog obrasca Stožer CZ u najkraćem mogućem vremenu provesti će neposredni nadzor stambene jedinice te utvrditi vjerodostojnost ponude i o tome ispuniti “Potvrdu o nadzoru stambene jedinice”.

Poziv se odnosi na:

  • vlasnike stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice.
  • vlasnike stambenih jedinica koji su po načelu solidarnosti već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje.

Ustupanje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine suglasno će se utvrditi sklapanjem ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite i vlasnika stambene jedinice. Ugovorni odnos počinje od dana potpisivanja ugovora.

Stožer CZ Općine Blato