Program našeg boravka bio je:
Četvrtak 19.veljače, dolazak- upoznavanje
Petak 20 veljače,posjet HRT-u, IX. gimnazija- nastup Djevojačkog zbora Srednje škole Blato na Županijskom stručnom vijeću nastavnika glazbene umjetnosti srednjih škola Zagrebačke, Krapinsko- zagorske, Karlovačke županije i Grada Zagreba.
KOLAJNA- se predstavila u nešto drugačijem sastavu. Pošto su dvije članice nedostaje bile smo primorane prilagoditi program za taj nastup. Zato su nam pomogle maturantice Ema i Jelena, članice naše bivše srednjoškolske klape“ Perlice“ i jedini muškarac među nama Marin Stric Ančić, koji nas je pratio na gitari.
Pjesme koje smo izvele su:
"Dva Bracanina"
"Ja sam majko cura fina"
"Nisam ti do kolina"
KORAJA otpjevala sljedeće pjesme:
"Zaspalo je siroče"
"U poju se mala"
"Moj dida i ja"

I na kraju smo se spojili u zbor Cvrčak i zapjevali:
„To je bilo na Sloveh“
„Cetinu“

Nakon koncerta smo sa svojim prijateljicama bile u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, na koncertu Zagrebačke filharmonije. U subotu smo razgledali Zagreb uz vodstvo stručnog vodiča i poslijepodne posjetili kino predstavu.
Nedjelja je bila rezervirana za povratak, ali priroda je učinila svoje. Pošto trajekt zbog nevremena nije vozio za Velu Luku, morale smo preko Pelješca kući. No svi smo stigli živo i zdravo, obogaćeni lijepim i živopisnim ugođajima i prekrasnim ugošćenjem, te želimo na isti način uzvratiti gostoprimstvo.

Zahvaljujemo gospođici Kristini Orač, profesorici glazbene umjetnosti i gospođi ravnateljici IX gimnazije Svei Bielen koje su nam omogućile ovaj susret i druženje s našim vršnjakinjama iz Zagreba. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano nam povjerenje na jesen kad oni dolaze kod nas.

alt

alt

alt

tekst i foto: Srednja škola Blato


Ispis