Potom je uslijedila zajednička degustacija i kušanje 70-tak raznovrsnih jela, slastica i pića, a koje su za ovu prigodu spravili i donijeli članovi i prijatelji „Kumpanjije“. Tako su se na velikoj trpezi našli domaći pršut, sir iz u'ja, kapulice iz kvasine, domaća plata, inćuni, slane gere, slane sardele, riblja pašteta, frigane i polučene gere, fratri, brodet s kašon, crni rizot od sipe, dim'jena riba, frigana hubotnica, hubotnica na salatu, lignje, male gere s grozjen, pečeni cipli i salpe, rikula na salatu, masline, gnjive u toću, gruda, ze'je na macolu, čimule (brsovnice), kupus na tabak, ripa, bilo iz baje, pikat, pračevina na pusuru (na kockice), pašticada s njokama, janjetina s bižon, suho meso, kobasice, tripice, panceta, naduvak, kravut, slanutak, sočivo, pogače, kruh iz krušne peći, domaći kruh s anižon, frementun, bobice i 'šenica, a od slastica, rožata, mantala, hrstule, pita od jabuka, cukarini, kućni prijatelj, rolada, bruštulane kore od naranče, praskve, utopljenici, bombice, paradižot, narancini, kuglof, kolač od naranče, kotonjata, pršurate, cunjeri, bruštulani mindeli, sirnice, pandešpan, orahnjača, keksi na makinu, lumblija, kiflići, suhi kolač, štrudla, uštipci, čokoladni kolač, kolač od rogača, mramorni kolač, cimet kolač i ženske mušice, …

Ugodnom druženju i veselom raspoloženju pridonijela je svirka Željka Vitasovića na harmonici butunari, uz koju su mnogi zapjevali i zaplesali starinske i pokladne blatske pjesme i plesove.

alt

alt



Ispis