KORČULA - ENERGETSKI NEOVISAN OTOK

Primjena ovog plina u zagrijavanju prostora, hlađenju, proizvodnji energije, pogonu vozila, pogonu plovila, i drugdje gdje se koriste postupci zagrijavanja klasičnim metodama.
Između ostalog spomenulo se i spaljivanje korova umjesto primjene otrova i drugih preparata i postupaka. Također je ukazano na sve veću učestalost dolazaka turista sa vozilima i plovilima na plin, a koji nemaju gdje napuniti spremnike plina. Proplin je razvio posebne agregate koji će se postavljati na INA benzinskim stanicama, za potrebe dopunjavanja spremnika na vozilima i plovilima.

Program malih spremnika, namjenjen je kućanstvima, institucijama, hotelima i gospodarstvu za praktično sve energetske potrebe čime se smanjuje utrošak električne energije, lož ulja ili drva.

Ono što je posebno važno je namjera ProPlina da zajedno sa PZ Smokvica ali i drugim zainteresiranima ulaže u postrojenja, skladištenje i distribuciju plina sve do punjenja plinskih boca za kućanstva. Dostava plina do krajnjeg korisnika i pregled instalacija su dio tog plana. 

Stekao se dojam da Proplin zaista ima namjeru značajno povećati svoju prisutnost na otoku, čime bi svima učinio plin dostupnijim kako fizički tako i po cijeni.
www.proplin.hr


Ispis   E-mail