Saniran je i dio ceste koji vodi od skretanja prema Naplovcu. Isto tako se nadamo skoroj sanaciji kolnika na zapadnom ulazu u Blato, kako na samom ulazu tako i u predjelu Stanice za tehnički pregled.

alt

alt

alt

Očekujemo i pokretanje gotovog projekta izgradnje novog zapadnog ulaza u Blato koji je dogovoren između Općine Blato i Županijske uprave za ceste.

Eko d.o.o. izvršio je sanaciju prokopa i udarnih rupa u naselju Blato gdje je utrošeno 12 tona asfalta. Općina će također sredstvima iz proračuna sanirati parking pored zapadnog dijela nogometnog igrališta BŠK Zmaj.

alt

Napreduju radovi na investiciji obnove hotela Alfir, gdje su završeni grublji radovi. Ostatak unutarnjeg uređivanja nastavlja se po dinamičkom planu. Tekuća problematika u domeni Općine Blato odvija se po dogovoru s investitorom.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Općina Blato, nakon uspješne izgradnje i tehničkog pregleda, dobila je uporabnu dozvolu za Reciklažno dvorište u Poduzetničkoj zoni Krtinja.

alt

alt

alt

alt

Nakon javne nabave za izgradnju prizemlja vrtića i jaslica u Blatu nismo dobili nijednu valjanu ponudu, zbog čega je poništen natječaj te će se postupak javne nabave ponoviti. Za izgradnju ovog projekta dobili smo 6.606.000,00 kn bespovratnih sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Radovi na sanaciji deponija Sitnica teku prema planu. Trenutno se radi na ugradnji gornjeg brtvenog sloja na prvoj, drugoj i trećoj kazeti dok je na četvrtoj dovršen donji brtveni sloj te se kazeta već upotrebljava za prihvat komunalnog otpada do završetka Centra za gospodarenje otpadom DNŽ.

alt

alt

alt

alt

Radovi na izgradnji kamenometa ispred lukobrana u Prigradici su u kašnjenju. Nositelj projekta je Lučka uprava DNŽ, a sufinancijer Općina Blato. Ako radovi budu utjecali na ometanje turističke sezone morati će biti obustavljeni te nastavljeni na jesen.

alt

alt

Nastavlja se proces izvlaštenja zemljišta u svrhu proširenja ceste Sitnica Karbuni. Očekujemo natječaj europskih fondova za rekonstrukciju i izgradnju lokalnih cesta.

Općina Blato također nastavlja uknjižbu na ceste sjeverne i južne obale zajedno sa Županijskom upravom za ceste u svrhu preduvjeta izgradnje kanalizacijskog sustava aglomeracije Blato i aglomeracije Smokvica Brna.

alt


Ispis