Po završetku natjecanja uslijedilo je službeno mjerenje ulova, te je utvrđeno da je ulovljeno sveukupno 55,30 kilograma raznovrsne i kvalitetne ribe (1,40 kg. po natjecatelju), gdje su prevladavali fratri, arbuni, pirke, kanjci, kantari, pagari, dragane i komarče.

Odmah poslije službenog mjerenja ulova u uvali Prigradica, uslijedilo je zajedničko okupljanje u dalmatinskoj konobi „Zlinje“ u Blatu, kojom prigodom se predsjednik „Pagara“ Edi Bosnić u ime organizatora zahvalio svim natjecateljima i članovima na sudjelovanju, te čestitao najuspješnijim udičarima i podvodnim ribolovcima.

Potom je uslijedilo službeno proglašenje pobjednika i svečana dodjela pokala i medalja, a koja su dobili po troje najuspješnijih, i to u kategoriji seniora Marko Bosnić Kroke, Stjepan Kljajić i Ante Sardelić Alesa, u kategoriji seniorki Nela Žaknić, Jasminka Bosnić i Vanja Prižmić Ivanišević, u kategoriji juniora (U-16) Šimun Kljajić, Dino Kapor i Toni Kapor, dok je najveći primjerak ulovljene ribe kod udičara imao Šimun Kljajić, draganu od 690 grama. I na posljetku, u kategoriji podvodni ribolov najuspješniji su bili Kuzma Šeparović Hršćalo, Dino Mašković i Paval Sardelić Marketo, dok je najveći primjerak ulovljene ribe imao Dino Mašković, cipla od 586 grama.

Zajedničko druženje uz neizostavne „ribičke priče“ i ukusna degustacija spravljenog ulova nastavljeni su do kasnih popodnevnih sati.

alt

alt

Proglašenje pobjednika

alt

Najuspješniji juniori

alt

Najuspješnije seniorke

alt

Najuspješniji seniori

alt

Najuspješniji podvodni ribolovci

alt

Najveća ulovljena riba / udičarenje

alt

Najveća ulovljena riba / podvodni ribolov

alt

tekst i foto: Dinko Oreb


Ispis