Okupljene učenike i njihove nastavnike te roditelje pjesmom je pozdravio dječji župni zbor Stope, pod vodstvom č.s. Juliane Beretić, a potom su učenici 2. raz. OŠ Blato koje su uvježbale učiteljice Marija Padovan i Dijana Joković izveli prigodni igrokaz.

alt

alt

Nakon zajedničke molitve don Željko Kovačević, dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih Svetih u Blatu blagoslovio je krušne proizvode, plodove zemlje i rada ljudi koje su učenici donijeli na zajednički stol. Ravnatelj Osnovne škole Blato Tonči Padovan zahvalio se učenicima i njihovim roditeljima, te nastavnicima na uloženom trudu i doprinosu u obilježavanju ovoga dana.

alt

Nakon svečanosti, učenici Osnove škole sa svojim nastavnicima, krenuli su u šetnju prirodom na terensku nastavu.

I ove godine blatski osnovci krušne proizvode i plodove zemlje poklonili su štićenicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe - Blato i Doma za starije i nemoćne "Majka Marija Petković".

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te svim ostalim ustanovama za odgoj i obrazovanje. Molitvom, blagoslovom i simboličnim blagovanjem kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima zemlje, radostima i darovima kojima smo tijekom godine bili obdareni.

alt

alt

alt


Ispis