Prišćapac
Home

Vijesti

P O Z I V za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu
23/02/2017

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (“Narodne novine Republike Hrvatske” broj: 47/90, 27/93. i 38/09) Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15) i Pravilnika o financiranju javnih potreba Dubrovačko-neretvanske županije (Službeni glasnik Dubrovačko-neretvanske županije” broj:5/16)Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znano [ ... ]


SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA NARODNE KNJIŽNICE BLATO
22/02/2017
article thumbnail

U mjesecu ljubavi u dobroj atmosferi kušaone vina Blato 1902 uz čaj i domaće kolače sastao se čitateljski klub Narodne knjižnice Blato.


OBLJETNICA PROBOJA TUNELA BLATO - BRISTVA
21/02/2017
article thumbnail

Dana 21. veljače 1912. godine završeno je povijesno prokopavanje i proboj odvodnog tunela Blato – Bristva, čime je uspješno izvršena prva poljoprivredna melioracija u Dalmaciji. Probijanjem tunela omogućena je odvodnja naplavnih oborinskih voda i zaustavljeno razdoblje višemjesečnih poplava velikog blatskog polja na kojem su stoljećima bili nasadi vinograda i ostalih povrtnih kultura. Tunel Blato – Bristva vodi od lokaliteta Studenac, najnižeg dijela velikog blatskog polja prema sj [ ... ]


DJEČJE MUNDE DJEČJEG VRTIĆA BLATO
20/02/2017
article thumbnail

Da se običaji ne zaboravu od malih nogu se djeca upoznavaju sa starim blatskim običajima i njeguju ih zajedno sa svojim odgajateljicama. U ponedjeljak, 20. veljače u prostorijama konobe Zlinje djeca Dječjeg vrtića Blato u sklopu projekta "Da se ne zaboravi" otplesali su splet plesova otoka Korčule po uzoru na munde uz pratnju harmonikaša Željka Vitasovića.


MATURALNI PLES
20/02/2017
article thumbnail

Maturalni ples učenika Srednje škole Blato održan je u subotu u Domu kulture. Prekrasne i odlično raspoložene maturante, ali i njihove profesore i roditelje zabavljao je glazbeni sastav Riviera.


STRUČNO OCJENJIVANJE I DEGUSTACIJA VINA
20/02/2017

Društvo prijatelja “Vino u tradiciji življenja Blato“ 17. veljače 2017. organiziralo je u dalmatinskoj konobi „Zlinje“ tradicionalno druženje članova i prijatelja sa čitavog otoka Korčule, uz stručno ocjenjivanje i degustaciju vina.


Ostale vijesti
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting