Blato
Home
KRATKA KRONOLOGIJA OSNIVANJA T1 PUNKTA HITNE MEDICINE U BLATU – priopćenje za javnost

Ustrojavanje Hitne medicinske službe u cijeloj Hrvatskoj započelo je 2011. godine. Tada su stručne službe Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu predložile mrežu prema kojoj se je punkt T1 za zapadni dio otoka Korčule trebao formirati u Blatu. Taj prijedlog podržali su zajedničkim očitovanjem načelnici Općina Blato, Vela Luka i Smokvica, a suglasnost je dala i Dubrovačko-neretvanska županija.
Podrška susjednih općina ovakvom prijedlogu stručnih službi Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu temeljila se i na pisanom dogovoru upravitelja zdravstvenih stanica u Blatu i Veloj Luci koji je postignut prigodom spajanja i ustrojavanja zajedničkog Doma zdravlja „Dr. Ante Franulović“. Prema tom dogovoru hitna služba morala se organizirati u jedinici Blato kako bi svim osiguranicima koji gravitiraju ovom Domu zdravlja bila jednako dostupna.

Opširnije...

Vijesti

"REKONSTRUKCIJA" PUTA ISELJENIKA - ZATVARANJE PROGRAMA OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA
25/05/2016
article thumbnail

U prostorima etno kuće Barilo, 24. svibnja održan je zadnji dio programa i službeno je zatvoren program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Organizatori (Blatski fižuli ustanova u kulturi, Turistička zajednica općine Blato i etno kuća Barilo) su za sve posjetitelje pripremili "rekonstrukciju" puta iseljenika s naglaskom na kulturološke razlike tih,njima nepoznatih zemalja kroz koje su morali prolaziti, zajedno sa predstavljanjem jezika, odnosno govornog područja zemlje.


DAN HRVATSKOG SABORA - 30. SVIBNJA 2016. GODINE
25/05/2016


Dan Hrvatskoga sabora obilježava se kao dan spomena na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i na povijesnu ulogu u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća. Hrvatski sabor je zakonodavno i najviše predstavničko tijelo svih građana Republike Hrvatske, te središnja i nezamjenjiva institucija svake demokracije.
U znak sjećanja, 30. svibnja (ponedjeljak) u 9,30 sati predstavnici Općine Blato položiti će vijenac i zapaliti [ ... ]


TURISTIČKO EDUKATIVNO TURA ZA NAJMLAĐE - ZATVARANJE VREMENSKE KAPSULE
23/05/2016
article thumbnail

U sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Blatu u ponedjeljak je održana je turističko edukativna tura za predškolce Dječjeg vrtića Blato i Dječjeg vrtića Marija Petković koji su imali priliku posjetiti Blato prema konceptu "muzeja na otvorenom", ali i etno kuću Barilo.


PLANINARSKO TURISTIČKA TURA - STARIM PUTEM PREMA PRIGRADICI; TREĆI DAN PROGRAMA OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA
23/05/2016
article thumbnail

U sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, tema "Muzeji i kulturni krajolici" u subotu, 21. svibnja održana je planinarsko turistička tura "Starim putem prema Prigradici". Svi sudionici su se okupili isred Općine Blato odakle je tura i krenula i nastavili prema Prigradici do koje se došlo "starim putem". Nakon kraćeg odmora u Prigradici nastavilo se "novim putem" do Blata sve do novootvorenog prostora Blata 1902. gdje je usljedila degustacija vina, ulja i sl. proizvoda.


NATJEČAJ za davanje u zakup poslovnog prostora
20/05/2016

Na temelju članka 89. Statuta Općine Blato (Sl. glasnik 5/09, 3/13 i 9/13 – pročišćeni tekst, i Odluke o davanju u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Blato (Sl. glasnik 4/14 i 7/15) Općinski načelnik donosi

NATJEČAJ
za davanje u zakup poslovnog prostora


I.    Raspisuje se Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u podrumu zgrade Doma športova u Blatu, na adresi 1. ulica 28, ukupne površine 15 m2.

II.       Poslovni prostor iz toč. 1. ovog Natječaja daje se u  [ ... ]


DRUGI DAN OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA
20/05/2016

U četvrtak, 19. svibnja nastavio se program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Blatu sa temom "Muzeji i kulturni krajolici". Program koji se odvijao u prostorima etno kuće Barilo započeo je u 19:30 sati sa otvorenim vratima etno kuće Barilo. Na takav način data je mogućnost svim posjetiteljima da se upoznaju sa samom etno kućom Barilom i zbirkom koja se u njoj nalazi. U 20:00 sati program se nastavio predavanjem prof.dr.sc. Nikole Miroševića na temu "Čovjek i prostor".


Ostale vijesti
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting