Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2015. godini. Prijaviti se mogu sve zainteresirane udruge koje imaju sjedište na hrvatskim otocima i koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu zaključno s datumom objave natječaja, tj. sa 8. travnja 2015. godine.
Opći cilj natječaja je financijskom potporom omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu sa održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.
Prihvatljive aktivnosti natječaja su: unapređenje kvalitete života u lokalnoj otočnoj zajednici, kultura i umjetnost, obrazovanje i znanost, sport.
Svaki podnositelj (udruga) može poslati najviše jednu prijavu, a može se ostvariti financijska potpora od 10.000 do 30.000 kuna.  Natječaj je otvoren do 7. svibnja 2015. godine, a sve informacije možete pronaći na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (www.mrrfeu.hr).


Ispis