Zgrada Opcine

Općinsko vijeće Blato, pod predsjedanjem gosp. Želimira Bosnića, 23. rujna  2010. godine, u vijećnici Općine Blato održalo je svoju 14. sjednicu.

14. sjednica Općinskog vijeća – 23. rujna 2010. godine

1. Prijedlog Odluke o  koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Općine Blato;
2. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o nerazvrstanim cestama  na području Općine Blato;
3. Prijedlog Odluke o usvajanju Procjene ugroženosti od požara Općine Blato i Plana zaštite od požara Općine Blato;
4. Prijedlog Odluke o uključivanju u projekt «Razvoj LEADER-ova pristupa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji;
5. Prijedlog Pravilnika o ocjenjivanju službenika i namještenika u upravnim tijelima Općine Blato;
6. Prijedlog Zaključka po Izvješću o poslovanju EKO-a d.o.o. Blato za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2009. godine;
7. Prijedlog Zaključka po Izvješću o poslovanju i financijskom izvješću Vodovod-a d.o.o. Blato za 2009. godinu.

Općinsko vijeće donijelo je Odluku o  koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Općine Blato, kojom se određuju novi koeficijenti za obračun plaće sukladno Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.
Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o nerazvrstanim cestama  na području Općine Blato mijenja se Popis nerazvrstanih cesta na području općine Blato tako da se u istom dodaje čest. zem. 16637/238 (Črnja Luka) koja je do sada bila upisana u zemljišnoj knjizi Općinskog suda kao općinski put u društvenom vlasništvu. S obzirom da ista u naravi predstavlja nerazvrstanu cestu koja prolazi kroz Črnja Luku i koja je bitna za ishođenje građevinske dozvole za vodoopskrbu Črnja Luke potrebno je bilo donijeti ovakvu Odluku kako bi se ista u zemljišnoj knjizi  mogla upisati kao opće dobro- nerazvrstana cesta s organom upravljanja Općina Blato.
Općinsko vijeće prihvatilo je Odluku o usvajanju Procjene ugroženosti od požara Općine Blato i Plana zaštite od požara Općine Blato. Općinsko vijeće je 2002. godine usvojilo Procjenu ugroženosti i Plan zaštite od požara i tehnoloških eksplozija za Općinu Blato, ali obzirom da je u proteklom razdoblju došlo do promjene podataka, ali i metodologije u izradi Procjene i Plana bilo je potrebno izraditi nove. Procjena ugroženosti i Plan zaštite od požara izrađeni su u ožujku 2010. godine od strane Protection d.o.o. Umag, te su dobili sve potrebne suglasnosti od nadležnih institucija.
Zbog potrebe sudjelovanja u formiranju Lokalne akcijske grupe (LAG) u ruralnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije, što uključuje jedinice lokalne samouprave na području otoka Korčule, Lastova i Mljeta, te poluotoka Pelješca i Općine Dubrovačko primorje,  Općinsko vijeće donijelo je  Odluku o uključivanju u projekt «Razvoj LEADER-ova pristupa  u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koji projekt ima za cilj izraditi zajedničku strategiju razvoja ovog područja, utvrđivanje razvojnih projekata, što u konačnici treba omogućiti lakši pristup EU fondovima. Za predstavnika Općine Blato u procesu formiranja LAG-a imenovala se Maja Bačić, dipl.oec., viši suradnik za financije u Općini Blato, a kao zamjenik Marino Sardelić, dr.vet.med., direktor komunalnog poduzeća EKO d.o.o. Blato.
U nastavku sjednice Općinsko vijeće donijelo je Pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika u upravnim tijelima Općine Blato kojim se utvrđuju kriteriji i postupak ocjenjivanja službenika i namještenika u upravnim tijelima Općine Blato, sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08) kojim je određeno da se službenici i namještenici ocjenjuju svake godine, najkasnije do 31. ožujka za prethodnu kalendarsku godinu.
Općinsko vijeće prihvatilo je također  Izvješće o poslovanju Vodovoda d.o.o. Blato i financijsko izvješće za 2009. godinu prema kojem je iskazana dobit u visini od 11.682,70 kn, koja bi bila veća da Vodovod d.o.o. nije preuzeo na teret poslovanja obvezu dodatnog poreza od 1%, ne podižući cijenu vode. Ukupni prihodi iznosili su 5.478.708,30 kn, a ukupni rashodi od 5.467.025,60 kn. Poslovanje u 2009. godini  okarakterizirala je prodaja vode od 485.099 m3 koja je bila za 3% manja od planirane. Voda prema dostavljenim Izvješćima Zavoda za javno zdravstvo o provedenim ispitivanjima o kvaliteti vode udovoljava uvjetima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
Na kraju sjednice Općinsko vijeće koji je ujedno i Skupština Društva prihvatilo je Izvješće o poslovanju EKO-a d.o.o za 2009. godinu koje obuhvaća poduzete aktivnosti u realizaciji Programa održavanja komunalne infrastrukture i uređenog građevinskog područja na području Općine Blato, te  Financijsko izvješće EKO-a d.o.o. za razdoblje od 01. siječnja – 31. prosinca 2009. godine prema kojem je iskazana bruto dobit u visini od 5.488,12 kn, pri ukupnim prihodima od 4.469.339,84 kn i ukupnim rashodima od 4.463.851,72 kn.


Ispis