Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke

O sufinanciranju projekta “Izgradnja galerije i muzejskog prostora u Blatu

U petak 01.veljače 2019.godine načelnik Općine Blato sudjelovao je na 141. sjednici Vlade RH, koja se održala u Dubrovniku.

Nakon sjednice potpisan je ugovor sa ministrom državne imovine Goranom Marićem o darovanju zemljišta u K.O. Općini Blato, temeljem zahtjeva općine o darovanju zemljišta na Prižbi na predjelu Ravno.

Zemljište je površine 864 m² koje bi Općina Blato koristila zajedno sa česticom u njenom vlasništvu površine 1557 m² za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra “Ravno“.

Potpisan je i sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke sa ministarstvom uprave, koju zastupa ministar Lovro Kušćević.

Ovim sporazumom se utvrđuje sadržaj i način uvida u osobne podatke građana za potrebe primatelja upisane u evidenciju matice rođenih i matice umrlih.

Ubuduće će službenici imati pristup bazi podataka, a dokumenti ukoliko se nalaze u bazi, neće se potraživati od građana i samim time će se procedura ubrzati, te će građani uštedjeti vrijeme i novac.

Potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta “ Izgradnja galerije i muzejskog prostora u Blatu“ sa ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, u iznosu 641,025,00 sa PDV-om.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU se obvezuje sufinancirani najviše do 500,000,00 kn s PDV-om od procjene troškova od ukupno prihvatljivih troškova projekta, što iznosi 78% od procjene troškova, dok se općina obvezuje financirati projekt sa 141,025,00 kn sa pdv-om, što iznosi 22%.

alt

alt

alt

alt


Ispis