Na temelju članka 89. Statuta Općine Blato (Sl. glasnik 5/09, 3/13 i 9/13 – pročišćeni tekst, i Odluke o davanju u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Blato (Sl. glasnik 4/14 i 7/15) Općinski načelnik donosi

NATJEČAJ
za davanje u zakup poslovnog prostora


I.    Raspisuje se Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u podrumu zgrade Doma športova u Blatu, na adresi 1. ulica 28, ukupne površine 15 m2.

II.       Poslovni prostor iz toč. 1. ovog Natječaja daje se u zakup isključivo radi obavljanja djelatnosti njege i održavanja tijela.

III.    Zakup se daje na rok od 5 (pet) godina.

IV.     Početna mjesečna zakupnina za poslovni prostor iznosi 22,50 kuna po 1 m2 (bez PDV-a).
Na utvrđenu visinu zakupnine obračunava se porez na dodanu vrijednost (PDV) sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

V.    Nadmetati se mogu fizičke i pravne osobe s registriranom djelatnošću koje su podmirile sve obveze prema Općini Blato.

VI.    Ponuda se dostavlja putem pošte ili neposredno u Općini Blato u roku od 8 dana od dana objave natječaja na oglasnoj ploči Općine Blato u zatvorenoj omotnici s naznakom: OPĆINA BLATO, Trg dr. Franje Tuđmana 4, 20271 Blato, s naznakom „Ponuda na natječaj za zakup poslovnog prostora – ne otvaraj“.

VII.    Ponuditelj je u prijavi na natječaj dužan navesti ime, prezime i prebivalište (za fizičke osobe) odnosno naziv i adresu sjedišta (za pravne osobe), OIB i dokaz o registriranoj djelatnosti.

Uz pisanu prijavu na natječaj potrebno je dostaviti slijedeće isprave i dokaze:
-    dokaz da je podmirio sve dospjele obveze prema Općini Blato do dana objave natječaja,
-    dokaz o uplati jamčevine za sudjelovanje u natječaju u visini jedne početne mjesečne zakupnine (337,50 kn) na IBAN Općine Blato HR0623400091802500002, s pozivom na broj 68 7722-OIB (izabrani najpovoljniji ponuditelj gubi pravo na povrat jamčevine u slučaju da odustane od svoje ponude odnosno od sklapanja ugovora),
-    potvrdu porezne uprave o stanju poreznog duga i uplaćenim doprinosima za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, ne starije od 30 dana od dana objavljivanja natječaja i
-    potvrdu nadležnog suda da protiv fizičke osobe ponuditelja odnosno odgovorne osobe u pravnoj osobi ponuditelja nije pokrenut kazneni postupak odnosno da nisu pravomoćno osuđivani za kaznena djela, ne stariju od 30 dana od dana objavljivanja natječaja.

VIII.    Prednost ima ponuđač s najvišom ponuđenom cijenom zakupa.

IX.     Zainteresirani mogu sve dodatne informacije dobiti u Općini Blato.

X.    Nepotpune i nepravovremene ponude neće se uzimati u obzir.

XI.    Na temelju konačne Odluke o najpovoljnijoj ponudi Općina kao zakupodavac zaključuje sa zakupnikom ugovor o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu Općine Blato koji u ime Općine potpisuje Općinski načelnik.

XII.    Najpovoljniji ponuditelj dužan je u roku koji utvrdi općinski načelnik u odluci o najpovoljnijoj ponudi preuzeti poslovni prostor i sklopiti ugovor o zakupu, jer će se u protivnom smatrati da je odustao od sklapanja ugovora o zakupu, te će se ugovor sklopiti sa sljedećim najpovoljnijim ponuditeljem.


KLASA: 372-01/16-01/2
URBROJ: 2138/02-01-16-4
Blato, 20. svibnja 2016. godine


OPĆINSKI NAČELNIK
Ante Šeparović, dipl. ing.


Ispis