Prigradica
Home
OBAVIJEST GRAĐANIMA - Sunčani ratak d.o.o.

Poštovani građani,

budući da je ovih dana javnost obasuta neistinitim informaciijama od strane predstavnika tvrtke SUNČANI RATAK d.o.o., Sesvete, Međugorska 6 , u svezi legalnosti rada i naloga za rušenje objekta, Općina Blato ima potrebu ovim putem izvijestiti javnost o stvarnom stanju, iako smo i do sada bili otvoreni za svaku pismenu i usmenu informaciju u prostorijama Općine.

Cijeloviti dokument obavijesti sa rješenjem građevinske inspekcije možete preuzesti i pogledati ovdje:  Cjeloviti dokument

Vijesti

PROMOCIJA KNJIGE "BLATO NA KORČULI U NOVINAMA XIX. STOLJEĆA (1862.-1918."
19/08/2014

Pozivamo Vas na promociju knjige "Blato na Korčuli u novinama XIX. stoljeća (1862-1918)"  Pavla Šeparovića koja će se održati u velikoj dvorani Doma kulture 22. kolovoza (petak) sa početkom u 20:30 sati. Promotori knjige su prof.dr.sc. Serđo Dokoza i dr.sc. Vinicije B. Lupis. Blatski fižuli - ustanova u kulturi


REZULTATI 6. ISPITIVANJA KAKVOĆE MORA
18/08/2014

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  svake godine provodi Program utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije kojim su obuhvaćene 4  plaže na području općine Blato: Veli žal na Prižbi, plaža na Prišćapcu, plaža u Prigradici u uvali, te plaža u Prigradici iza „jige“.
Šestim redovnim ispitivanjem mora, koje je Zavod proveo u periodu od 28. srpnja do 8. kolovoza, more je na plažama Veli žal na Prižbi, plaži na Prišć [ ... ]


ZATVARANJE XXII. BLATSKOG LJETA I LI. SMOTRA BLATSKOG FOLKLORA
18/08/2014

U petak, 15. kolovoza, na blagdan Vele Gospe, na blatskoj Plokati zatvorena je kulturna manifestacija XXII. Blatsko ljeto i održana je LI. smotra folklora.


"BLATO U SRCU MOM"
14/08/2014

U sklopu XXII. Blatskog ljeta 13. kolovoza 2014. sa početkom u 21:00 sat održao se koncert "Blato u srcu mom". Nastupili su H.G.U. Sveta Vincenca, dječja klapa Koraja, dječja klapa Kolajna, župni zbor mladih stope, ženska klapa Kanela i zbor Srednje škole Blato "Cvrčak". Program je vodila Tončica Govorko.


OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MLADIH U BLATU
13/08/2014
article thumbnail

12. kolovoza 2014. godine obilježen je Međunarodni dan mladih u Blatu. Gosti susreta bili su mladi iz županije Dubrovačko-neretvanske (Župa Dubrovačka, Dubrovnik, Ploče, Ponikve), mladi iz Italije (Udruga Vulcanicamente lecce), te Korčule (Centar civilnog društva).


"GANGSTER TE VOLI"
13/08/2014
article thumbnail

  Treća večer festivala mediteranskog filma Split u điru Jadranom održala se u utorak, 12. kolovoza 2014. godine sa početkom u 21:00 sat u Blatu.Prikazan je film Nebojše Slijepčevića "Gangster te voli".


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting