Prigradica
Home

Vijesti

ODLUKA O IZRADI IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE BLATO
05/12/2016
article thumbnail

Općinsko vijeće Općine Blato je na svojoj 24. sjednici održanoj 24. studenog 2016. godine donijelo Odluku o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Blato. Odluka je objavljena u Službenom glasniku Općine Blato br. 7/2016.


TRADICIONALNI KONCERT - LIGA PROTIV RAKA OGRANAK BLATO I PRIJATELJI
05/12/2016
article thumbnail

U velikoj dvorani Doma kulture u Blatu održan je koncert, a čiji su organizatori i domaćini bili ogranak Lige protiv raka Blato & Prijatelji.


IZ POVIJESTI BLATA - NA DANAŠNJI DAN
05/12/2016
article thumbnail

Iz povijesti Blata - 5. prosinca 1865. godine sa radom je započelo prvo Općinsko vijeće Općine Blato izabrano od birača.


JAVNI POZIV - UVID U ELABORAT
02/12/2016

Općina Blato je temeljem Zakona o cestama (NN 84/11, 22/13, 54/13, 148/13, 92/14), kao pravna osoba u čijem su vlasništvu nerazvrstane ceste, započela postupak evidentiranja nerazvrstanih cesta u zemljišnu knjigu. Ovim javnim pozivom se građani obavještavaju kako je izrađen geodetski elaborat izvedenog stanja za dio nerazvrstane ceste NC 3-046 Karbuni – Gršćica od čest.zem. 31423 do čest. zem. 13505/2 k.o. Blato, te kako isti obuhvaća slijedeće čestice zemlje: 26852, 26861/1, 26 [ ... ]


SOLIDARNOST NA DJELU 2016
01/12/2016

GDCK Korčula provelo je akciju Solidarnosti na djelu u periodu od 14.-18.11.2016 god. U akciji su sudjelovale sve osnovne i srednje škole na otoku Korčuli, Dječji vrtić Korčula te Osnovna škola Orebić s Područnim školama Viganj i Lovište.


U BLATU OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA FORMIRANJA KORČULANSKIH I ZAPADNO PELJEŠKIH POSTROJBI
28/11/2016
article thumbnail

U povodu 25. obljetnice formiranja korčulanskih i zapadno peljeških postrojbi u Domovinskom ratu (1991.-1992.), u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu održan je prigodan svečani program, a kojem su nazočili tadašnji zapovjednici, branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu, te članovi njihovih obitelji, gosti i uzvanici.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting