Prižba
Home
Blatsko kulturno ljeto - program

XXIV. Blatsko ljeto

Opširnije...
 
Priopćenje za javnost - punkt T1 Hitne medicine u Blatu

U svezi nedavnih tekstova na pojedinim portalima vezano uz posjetu ministra zdravlja doc.dr.sc. Daria Nakića Korčuli glede premještanja Hitne pomoći iz Vele Luke u Blato objavljujemo priopćenje:

U posljednje vrijeme pojedini mediji stvaraju razdore i navodne skandale oko hitne pomoći koja se iz Vele Luke vraća u Blato gdje je i bila ustrojena.

Potaknuti ovim člancima Općina Blato ima potrebu demantirati takve navode, pošto očito priopćenje kronologije i dokumenata na kojima se temelji Odluka o ustroju hitne pomoći nisu bili dovoljni, već se neistine koriste kao sredstvo obmane...

Opširnije...
 

Vijesti

PRVI DAN DEVETNICE BL. MARIJI PROPETOG ISUSA PETKOVIĆ
01/07/2016

U Blatu na otoku Korčuli u četvrtak, 30. lipnja, započela je devetnica u čast bl. Marije Propetog Isusa Petković, pred njezin blagdan koji se slavi 9. srpnja.


PROGRAM PROSLAVE DEVETNICE I BLAGDANA BL. MARIJE PROPETOG ISUSA PETKOVIĆ
29/06/2016
article thumbnail

Odbor za promicanje štovanja bl. Marije Petković u suradnji sa župnim uredom Svih svetih Blato, Družbom Kćeri Milosrđa i Općinom Blato priredilo je program devetnice u čast bl. Marije Propetoga od 30. lipnja do 9. srpnja 2016. godine.


JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza na području Općine Blato
28/06/2016

Na temelju Odluke o obavljanju autotaksi prijevoza na području Općine Blato (SG 1/14) i Zaključka Općinskog načelnika, KLASA: 340-01/16-01/44, URBROJ: 2138/02-01-16-1 od 27. lipnja 2016. godine, Općinski načelnik raspisuje

JAVNI POZIV
za podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza
na području Općine Blato

I.

Predmet Javnog poziva je izdavanje dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza na području Općine Blato.

II.

Na javni poziv mogu se javiti pravne ili fiz [ ... ]


POZIV ZA PREDLAGANJE JAVNIH POTREBA U KULTURI REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2017. GODINU
28/06/2016
article thumbnail

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 47/90, 27/93 i 38/09) te članaka 2., 3., 4. i 5. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 55/16) Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godine .


REZULTATI 2. ISPITIVANJA KAKVOĆE MORA
27/06/2016

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  svake godine provodi Program utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije kojim su obuhvaćene 4  plaže na području općine Blato: Veli žal na Prižbi, plaža na Prišćapcu, plaža u Prigradici u uvali, te plaža u Prigradici iza „jige“.
Drugim redovnim ispitivanjem mora, koje je Zavod proveo u periodu od 06. lipnja do 18. lipnja 2016. godine, more na navedenim  plažama na području općin [ ... ]


21. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
27/06/2016

Dana 24. lipnja 2016. godine u vijećnici Općine Blato održana je 21. sjednica Općinskog vijeća Općine Blato. Sjednicu je  vodio predsjednik Općinskog vijeća gosp. Tonći Padovan.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting