Prigradica
Home

Vijesti

OBAVIJEST O RASPISIVANJU NATJEČAJA za prijam u službu službenika u Upravni odjel za proračun, financije i gospodarstvo na radno mjesto višeg referenta za naplatu općinskih poreza i naknada – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme
23/10/2014

Općina Blato – pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije raspisala je natječaj za  prijam u službu službenika u Upravni odjel za proračun, financije i gospodarstvo na radno mjesto višeg referenta za naplatu općinskih poreza i naknada.
Natječaj je objavljen u “Narodnim novinama” broj 123, dana 22.10. 2014. godine.

Na temelju članka 19. stavka 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11) i raspisanog natje [ ... ]


BAJKOVITA SRIJEDA
22/10/2014
article thumbnail

Danas (22.10.2014.) se u Narodnoj knjižnici Blato u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održala 'Bajkovita srijeda' za djecu iz dječjeg vrtića Marija Petković. Pročitana im je priča Medvjedić Winnie Pooh – Samo reci hvala, koja nas je podsjetila koje to riječi zovemo 'čarobne riječi' i zašto su one važne. Nakon pročitane priče djeci je prikazan i kratki animirani film o spomenutom medvjediću i njegovim prijateljima. Susret je završio raspravom koje 'čarobne riječi' djeca najčeš [ ... ]


IZLOŽBA, DEGUSTACIJA I PROGLAŠENJE NAJBOLJE LUMBLIJE U 2014. GODINI
21/10/2014
article thumbnail

U cilju promicanja i očuvanja blatske lumblije pozivamo Vas na izložbu, degustaciju i proglašenje najbolje lumblije u 2014. godini, 30. listopada (četvrtak) u 20:00 sati u velikoj dvorani Doma kulture. ... jer lumblija nije samo kolač, ona je cijela jedna priča koja govori o tradicionalnom načinu otočkog življenja, okružju i načinu života Blaćana, a uza se veže romantičnu ljubavnu priču.


DODJELA STIPENDIJA OPĆINE BLATO ZA AKADEMSKU GODINU 2014/2015
20/10/2014

Nakon provedenog Natječaja za dodjelu stipendija Općine Blato za akademsku godinu 2014/2015 godinu, Načelnik Općine Blato donio je Zaključak o dodjeli stipendija za slijedeće studente:
1. Matija Žanetić - Najbolji učenik Srednje škole Blato -Stomatološki fakultet, Zagreb 2. Ana Šeparović - Umjetnička akademija, Split 3. Toma Ćurković - Građevinski fakultet, Zagreb 4. Nikola Gavranić - Pomorski fakultet, Dubrovnik 5. Petra Žanetić - Ekonomski fakultet, Split
Lista re [ ... ]


KNJIŽEVNI SUSRET S RENATOM ZLATKOVIĆ
20/10/2014
article thumbnail

Danas je u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige održan književni susret s Renatom Zlatković. U organizaciji Narodne knjižnice Blato, susret se održao u OŠ Blato gdje su se okupili učenici šestih, sedmih i osmih razreda.  U ugodnom i zabavnom druženju, književnica je s učenicima pričala o svojim knjigama, inspiraciji, književnim počecima... Učenici su imali mnogo pitanja pa smo tako saznali i da već postoji ideja za novi roman.


MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2014. GODINE
17/10/2014

Mjesec hrvatske knjige je počeo! Od 15. listopada do 15. studenoga provodit će se radionice, predavanja, književni susreti, zajedničko čitanje ljubavne poezije, filmske večeri... tekst i foto: Narodna knjižnica Blato


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting