Prišćapac
Home

Vijesti

POTPISAN UGOVOR O FINANCIRANJU PROJEKTA „KREATIVNI KUTAK“ S UDRUGOM OSOBA S POSEBNIM POTREBAMA „VINCENCA" BLATO
22/03/2018
article thumbnail

Udruga osoba s posebnim potrebama „Vincenca" Blato u suradnji s Općinom Blato javila se na raspisani Javni poziv za financiranje programa i projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi.


NAJAVA: DOKUMENTARNI FILM "POPE, VRATI SE"
21/03/2018
article thumbnail

Prvi dokumentarni film o velikom novinaru, književniku i pjesniku Momčilu Popadiću.


PRIOPĆENJE IZ UREDA NAČELNIKA OPĆINE BLATO
19/03/2018

Poštovani sugrađani, Blajke i Blaćani,   Obraćam vam se u svezi osvrta na konferenciju za novinare OO HDZ-a Blato. Predsjednik OO HDZ-a i dalje obmanjuje javnost i izvlači iz konteksta mišljenje državnog odvjetnika o Projektu uređenja luke Prigradica. Državno odvjetništvo dalo je mišljenje da je Projekt na doradi. Ne znam da li postoji bilo kakav Projekt u Republici Hrvatskoj koji je na doradi deset godina? Ja sam u predizbornoj kampanji obećao da ću Projekt pronaći i vrat [ ... ]


POTPISANI UGOVORI SA DOMOM ZDRAVLJA DR. ANTE FRANULOVIĆ ZA 2018. GODINU
14/03/2018

U cilju poboljšanja zdravstvene zaštite na području Općine Blato Načelnik Općine Blato potpisao je dva Ugovora sa ravnateljem Doma zdravlja dr. Ante Franulović  i to: Ugovor o sufinanciranju pružanja zdravstvene zaštite iz djelatnosti urologije i dermatologije te Ugovor o sufinanciranju medicinsko – biokemijskog laboratorija, ortopeda, oftamologa, inženjera medicinske radiologije i primalja za 2018. godinu. Dom zdravlja dr. Ante Franulović“ osigurati će stručne kadrove, sreds [ ... ]


ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA ZA IZNAJMLJIVAČE
13/03/2018

U ponedjeljak, 12.ožujka, u Vijećnici općine Blato održana je druga besplatna edukativna radionica za privatne iznajmljivače u ovogodišnjem ciklusu edukacija sa ciljem unaprijeđenja ponude obiteljskog smještaja i podizanja kvalitete iste.


OBAVIJEST GRAĐANIMA
13/03/2018

Dana 09. ožujka 2018. godine sastali su se u prostorijama Općine Blato predstavnici Svjetske banke, neovisni procjenitelji odabrani od Svjetske banke, predstavnici Općina Blato i Vela Luka i voditelj projekta sanacije deponija „Sitnica“. Neovisni procjenitelj obavio je tehničku reviziju opravdanosti promjena na projektu. Isti je utvrdio opravdanost, odnosno veći postotak stijenskog iskopa te će Svjetska banka, s takvim stavom i troškovnikom, pripremiti dopis prema Fondu za zaštitu o [ ... ]


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting