Gršćica
Home
OBAVIJEST GRAĐANIMA - Sunčani ratak d.o.o.

Poštovani građani,

budući da je ovih dana javnost obasuta neistinitim informaciijama od strane predstavnika tvrtke SUNČANI RATAK d.o.o., Sesvete, Međugorska 6 , u svezi legalnosti rada i naloga za rušenje objekta, Općina Blato ima potrebu ovim putem izvijestiti javnost o stvarnom stanju, iako smo i do sada bili otvoreni za svaku pismenu i usmenu informaciju u prostorijama Općine.

Cijeloviti dokument obavijesti sa rješenjem građevinske inspekcije možete preuzesti i pogledati ovdje:  Cjeloviti dokument

Vijesti

KLAPA KANELA NA 7. MEĐUNARODNOJ SMOTRI KLAPA TREŽIBAT 2014.
01/09/2014
article thumbnail

  Ženska klapa “Kanela“ iz Blata sudjelovala je na 7. Međunarodnoj smotri klapa Trebižat 2014. (Bosna i Hercegovina), gdje je ostvarila odličan uspjeh i oduševila brojne posjetitelje i glazbene stručnjake.


REZULTATI 7. ISPITIVANJA KAKVOĆE MORA
28/08/2014

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  svake godine provodi Program utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije kojim su obuhvaćene 4  plaže na području općine Blato: Veli žal na Prižbi, plaža na Prišćapcu, plaža u Prigradici u uvali, te plaža u Prigradici iza „jige“.
Sedmim redovnim ispitivanjem mora, koje je Zavod proveo u periodu od 12. do 22. kolovoza 2014. godine, more je na plažama Veli žal na Prižbi, plaži na P [ ... ]


SNIMANJE SERIJALA TOP DESTINATIONS
28/08/2014
article thumbnail

Jučer je u Blatu završeno snimanje za novu sezone serijala Top Destinations - Croatian Coast - otok Korčula. U emisiji će se predstaviti sve ono što posjetitelji otoka Korčule moraju vidjeti, isprobati i posjetiti, i to na moderan, zabavan i zanimljiv način  Serijal će se emitirati na brojnim TV postajama u Hrvatskoj, Sloveniji i susjednim zemljama, kao i na internet kanalima. U novoj emisiji naglasak će biti stavljen na zabavu, sport i rekreaciju, što gosti mogu raditi na otoku [ ... ]


POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZA 2015. GODINU
25/08/2014

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport, o b j a v lj u j e

P O Z I V
za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi
Dubrovačko – neretvanske županije za 2015.


PROMOCIJA KNJIGE "BLATO NA KORČULI U NOVINAMA XIX. STOLJEĆA (1862.-1918.)" PAVLA ŠEPAROVIĆA
22/08/2014

  U velikoj dvorani Doma kulture 22. kolovoza (petak) sa početkom u 20:30 minuta promovirana je knjiga "Blato na Korčuli u novinama XIX. stoljeća (1862.-1918.)" Pavla Šeparovića (urednik Serđo Dokoza) O knjizi su govorili prof.dr.sc. Serđo Dokoza i dr.sc. Vinicije B. Lupis.


JOSIP SULIČIĆ PRVI NA BRZOPOTEZNOM ŠAHOVSKOM TURNIRU
22/08/2014

U organizaciji Šahovskog kluba "Blato" dana 21. kolovoza 2014. god. održan je šahovski brzopotezni turnir u hotelu "Lipa". Sudjelovalo je 13 natjecatelja, a turnir je odigran po sustavu kup-natjecanja.  Nakon uzbudljive šahovske partije u finalu je Josip Suličić pobjedio Marina Sardelića.    Voditelj turnira Milat Ante je finalistima uručio zaslužena priznanja, a ugodno druženje nastavljeno je u Restoranu "Zlinje".


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting