Blato
Home

Vijesti

POČETNICI "ZMAJA" OSVOJILI ŽELIMIROV TURNIR
23/10/2017

Početnici (kategorija U-10) BŠK-a Zmaj – Blato zasluženi su pobjednici tradicionalnog 22. po redu Memorijalnog nogometnog turnira “Želimir Žanetić”, odigranog u spomen na dugogodišnjeg igrača i kapetana blatskog Zmaja Želimira Žanetića, a koji je kao pričuvni redarstvenik stradao 1991. godine kod Slanoga od srbočetničkih agresora.


6.DANI BLATSKE LUMBLIJE U ZAGREBU
23/10/2017
article thumbnail

U sklopu obilježavanja 6. Dana blatske lumblije te sa ciljem promicanja i očuvanja blatske lumblije 20. listopada 2017. godine u Zagrebu u restoranu Blato – Zlinje upriličeno je predstavljanje i degustacija blatske lumblije.


PRVAŠIĆI OSNOVNE ŠKOLE BLATO U NARODNOJ KNJIŽNICI BLATO
23/10/2017

Dana 19.10.2017. godine u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Narodnu knjižnicu Blato posjetili su prvašići Osnovne škole Blato sa svojim učiteljicama Zvjezdanom Padovan i Dijanom Ančić.


OBAVIJEST STUDENTIMA KOJI PRIMAJU STIPENDIJU OPĆINE BLATO
19/10/2017

  Molimo studente koji primaju stipendiju od Općine Blato da potvrdu o redovnu upisu za akademsku godinu 2017/2018 dostave u Općinu Blato, Odjeljak za društvene djelatnosti do 31. listopada 2017. godine radi reguliranja isplate.   Odjeljak za društvene djelatnosti Općine Blato


USKORO POČINJU RADOVI NA SANACIJI ODLAGALIŠTA SITNICA VRIJEDNI 22 MILIJUNA KUNA
18/10/2017

Povodom skorašnjeg početka radova na sanaciji i zbrinjavanju procijedih voda direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš s predstavnicima Svjetske banke obišao je odlagalište otpada Sitnica u Blatu na Korčuli. Tom prilikom potpisan je ugovor s odabranim izvođačem radova tvrtkom G.T. Trade vrijedan 22 milijuna kuna, od kojih je čak 17,5 milijuna kuna osigurano kroz darovnicu Globalnog fonda za okoliš (GEF) koju provodi Svjetska banka, dok će preostali  [ ... ]


PREDSTAVLJANJE UDŽBENIKA "HRVATSKI U SRCU" DIJANE ANČIĆ I NAJAVA 6. DANA BLATSKELUMBLIJE U HMI DUBROVNIK
18/10/2017

U Hrvatskoj matici iseljenika podružnica Dubrovnik, 17. listopada / utorak / 2017. godine u 11:00 sati upriličeno je predstavljanje udžbenika i radne bilježnice“Hrvatski u srcu – udžbenik za hrvatsku nastavu u inozemstvu od 1.-4. razreda osnovne škole” autorice Dijane Ančić u izdanju Školske knjige i najava 6. Dana blatske lumblije, manifestacije koja se već treću godinu najavljuje i prezentira u Dubrovniku.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting