Prišćapac
Home

Vijesti

P O Z I V za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu
23/02/2017

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi (“Narodne novine Republike Hrvatske” broj: 47/90, 27/93. i 38/09) Uredbi o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15) i Pravilnika o financiranju javnih potreba Dubrovačko-neretvanske županije (Službeni glasnik Dubrovačko-neretvanske županije” broj:5/16)Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znano [ ... ]


SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA NARODNE KNJIŽNICE BLATO
22/02/2017
article thumbnail

U mjesecu ljubavi u dobroj atmosferi kušaone vina Blato 1902 uz čaj i domaće kolače sastao se čitateljski klub Narodne knjižnice Blato.


OBLJETNICA PROBOJA TUNELA BLATO - BRISTVA
21/02/2017
article thumbnail

Dana 21. veljače 1912. godine završeno je povijesno prokopavanje i proboj odvodnog tunela Blato – Bristva, čime je uspješno izvršena prva poljoprivredna melioracija u Dalmaciji. Probijanjem tunela omogućena je odvodnja naplavnih oborinskih voda i zaustavljeno razdoblje višemjesečnih poplava velikog blatskog polja na kojem su stoljećima bili nasadi vinograda i ostalih povrtnih kultura. Tunel Blato – Bristva vodi od lokaliteta Studenac, najnižeg dijela velikog blatskog polja prema sj [ ... ]


DJEČJE MUNDE DJEČJEG VRTIĆA BLATO
20/02/2017
article thumbnail

Da se običaji ne zaboravu od malih nogu se djeca upoznavaju sa starim blatskim običajima i njeguju ih zajedno sa svojim odgajateljicama. U ponedjeljak, 20. veljače u prostorijama konobe Zlinje djeca Dječjeg vrtića Blato u sklopu projekta "Da se ne zaboravi" otplesali su splet plesova otoka Korčule po uzoru na munde uz pratnju harmonikaša Željka Vitasovića.


MATURALNI PLES
20/02/2017
article thumbnail

Maturalni ples učenika Srednje škole Blato održan je u subotu u Domu kulture. Prekrasne i odlično raspoložene maturante, ali i njihove profesore i roditelje zabavljao je glazbeni sastav Riviera.


STRUČNO OCJENJIVANJE I DEGUSTACIJA VINA
20/02/2017

Društvo prijatelja “Vino u tradiciji življenja Blato“ 17. veljače 2017. organiziralo je u dalmatinskoj konobi „Zlinje“ tradicionalno druženje članova i prijatelja sa čitavog otoka Korčule, uz stručno ocjenjivanje i degustaciju vina.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting