Gršćica
Home

Vijesti

V.U. KUMPANJIJA SUDIONICI MEĐUNARODNE SMOTRE FOLKLORA U ZAGREBU
26/07/2016
article thumbnail

22. srpnja 2016. godine u Zagrebu je održana 50. međunarodna smotra folklora. Na priredbi se predstavilo mnoštvo folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva, od kojih su neke bile i sudionice prve Međunarodne smotre folklora, 1966. godine. Među njima je bilo i Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata koje je također nastupilo na prvoj Međunarodnoj smotri folklora.


IZMJENA U PROGRAMU XXIV. BLATSKOG LJETA
26/07/2016

Programom predviđena lutkarska dječja predstava kazališta Ivana Brlić Mažuranić "Pinokio" koja se trebala održati 27. srpnja na blatskoj plokati odgođena je i održati će se 2. kolovoza 2016. u 21:00 sat na Plokati u Blatu.


LJETNI MASKENBAL
25/07/2016

U sklopu programa XXIV. blatskog ljeta u subotu 23. srpnja na blatskoj Plokati održan je VI. ljetni manskenbal u organizaciji Udruge pokladnih običaja Krulić.


KONCERT NARODNE GLAZBE BLATO
25/07/2016
article thumbnail

U okviru programa XXIV. blatskog ljeta u petak 22. srpnja na blatskoj Plokati Narodna glazba Blato održala je koncert s gostima.


VEČER FOLKLORA
22/07/2016

U okviru kulturnog programa XXIV. blatskog ljeta, održana je na mjesnoj Plokati u Blatu 21. srpnja tradicionalna Večer blatskog folklora, a čiji je domaćin bilo Viteško udruženje „Kumpanjija“. Tijekom večeri brojni posjetitelji uživali su u nastupu blatskih kumpanjola i tancarica koji su izveli kotiljun, “Blatski tanac” ples za parove iz 17. st. i najatraktivniji dio programa - poznati mačevalački ples od boja „Kumpanjija“. U pauzama nastupa V.U. Kumpanjija nastupila je ž [ ... ]


22. sjednica Općinskog vijeća
22/07/2016

1. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu;  
2. Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o agrotehničkim mjerama na
poljoprivrednom zemljištu i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih
rudina na području Općine Blato.


Dana 21. srpnja 2016. godine u vijećnici Općine Blato održana je 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Blato. Sjednicu je  vodio predsjednik Općinskog vijeća gosp. Tonći Padovan.
Na  sjednici je donesena Odluka o izmjenama i dopu [ ... ]


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting