Karbuni
Home

Vijesti

OBILJEŽAVANJE 800 GODINA KORČULANSKOG STATUTA
29/09/2014
article thumbnail

Povodom obilježavanja 800 godina statuta grada i otoka Korčule u Blatu je 27. rujna primljeno izaslanstvo koje je sudjelovalo na proslavi obilježavanja. Uvažene goste primili su načelnik Općine Blato Ante Šeparović i predsjednik Općinskog vijeća Općine Blato Tonći Padovan, župnik don Nikola Berišić, predstavnici V.U. Kumpanjija, TZO Blato i ustanove u kulturi Blatski fižuli.


RADIONICA IZRADE LUTKARSKIH UKRASA "PTIČICE"
26/09/2014
article thumbnail

U četvrtak (25.rujna 2014.) u Narodnoj knjižnici Blato održana je radionica izrade lutkarskih lutaka pod nazivom 'Ptičice'. Voditeljica radionice bila je Tigrena Csik iz lutkarske družine Kopriva Pec Pec (Društvo 'Naša Djeca', Koprivnica) koja je sudionicima predstavila kako se izrađuju lutkarske lutke koristeći različite materijale (spužve, kože, tkanine, itd.) koje je sama voditeljice donijela.


LIBRARY. I LOVE IT
25/09/2014

  Jučer, 24. rujna 2014. Narodnu knjižnicu Blato posjetili su knjižničari osamnaest europskih zemalja. Susret se održao u sklopu međunarodnog susret knjižničara u okviru EU projekta "Library. I love it." kojem je gradska knjižnica Ivan Vidali bila domaćin.


Testiranje za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za opće poslove, upravljanje općinskom imovinom i društvene djelatnosti Općine Blato
25/09/2014

UPUTE KANDIDATIMA
za provjeru znanja i sposobnosti

Obavještavaju se kandidati koji su podnijeli molbe na natječaj za imenovanje Pročelnika Upravnog odjela za opće poslove, upravljanje općinskom imovinom i društvene djelatnosti – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme.

koji je objavljen u Narodnim novinama broj 107 od 5. 9. 2014. godine, da će se pismena provjera kandidata održati dana 30. rujna 2014. godine (utorak) s početkom u 9,00 sati u prostorijama Općinske uprave Općine Blato, [ ... ]


REZULTATI 9. ISPITIVANJA KAKVOĆE MORA
25/09/2014

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  svake godine provodi Program utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije kojim su obuhvaćene 4  plaže na području općine Blato: Veli žal na Prižbi, plaža na Prišćapcu, plaža u Prigradici u uvali, te plaža u Prigradici iza „jige“.
Devetim redovnim ispitivanjem mora, koje je Zavod proveo u periodu od 10. rujna do 19. rujna 2014. godine, more na navedenim  plažama na području općine [ ... ]


ODLUKA O IZRADI IZMJENA I DOPUNA UPU GRŠĆICA - PRIŽBA
23/09/2014


4) Temeljem Članka 86. Zakona o prostornom uređenju (Narodne novine br. 153/13), te Članka 28. Statuta Općine Blato (Službeni glasnik Općine Blato br. 5/09, 3/13 i 9/13 – pročišćeni tekst), Općinsko vijeće Općine Blato na svojoj 10. sjednici održanoj 18. rujna 2014. godine, donosi

ODLUKU
o izradi
Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gršćica - Prižba


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting