Prišćapac
Home
OBAVIJEST GRAĐANIMA - Sunčani ratak d.o.o.

Poštovani građani,

budući da je ovih dana javnost obasuta neistinitim informaciijama od strane predstavnika tvrtke SUNČANI RATAK d.o.o., Sesvete, Međugorska 6 , u svezi legalnosti rada i naloga za rušenje objekta, Općina Blato ima potrebu ovim putem izvijestiti javnost o stvarnom stanju, iako smo i do sada bili otvoreni za svaku pismenu i usmenu informaciju u prostorijama Općine.

Cijeloviti dokument obavijesti sa rješenjem građevinske inspekcije možete preuzesti i pogledati ovdje:  Cjeloviti dokument

 
XXII. BLATSKO LJETO

 

alt

Opširnije...
 

Vijesti

OBAVIJEST O SUFINANCIRANJU UDŽBENIKA
25/07/2014

OBAVIJEST O SUFINANCIRANJU UDŽBENIKA ZA UČENIKE OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE S MJESTOM PREBIVALIŠTA NA PODRUČJU OPĆINE BLATO Općina Blato u školskoj godini 2014/2015 sufinancirat će nabavku udžbenika za učenike osnovne i srednje škole s mjestom prebivališta na području Općine Blato kako slijedi: Za učenike osnovne škole Blato Općina Blato sufinancirat će nabavku svih novih udžbenika, dok su roditelji obvezni financirati radne bilježnice; Za učenike srednje škole Blato ko [ ... ]


VEČER FOLKLORA V.U. KUMPANJIJA
25/07/2014
article thumbnail

Svoj prvi nastup u sklopu "XXII. blatskog ljeta" sinoć na Plokati je imalo V.U. Kumpanjija. Okupljeni su imali priliku vidjeti nastup viteškog udruženja Kumpanjija Blato koje djeluje prema višestoljetnim predajama, običajima i tradiciji. Večer folklora je započela "kotiljunom" narodnim pastirskim plesom za parove iz 17. stoljeća. Potom je uslijedio ples za parove "Blatski tanac". Na samome kraju večeri V.U. Kumpanjija je izvelo "ples od boja". Program je vodila Tončica Govorko.


"PRIŽBI U GOSTE" ZABAVNA VEČER TZO BLATO
24/07/2014

Sinoć je u sklopu XXII. Blatskog ljeta na Prižbi održana druga zabavno glazbena večer “Prižbi u goste” u organizaciji Turističke zajednice općine Blato, Radio Blata i Blatskih fižula - ustanove u kulturi


"VLAŠKA POSLA" HIT TEATAR
23/07/2014
article thumbnail

U sklopu dramskog programa XXII. Blatskog ljeta u velikoj dvorani Doma kulture sa početkom u 21:00 sat u izvedbi Hit Teatra izvedena je predstava "Vlaška posla".


POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2015. GODINU U KULTURI
21/07/2014

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 47/90, 27/93 i 38/09) te članaka 2., 3., 4. i 5. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 69/12, 44/13, 91/13) Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje
Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2015. godinu

U proračunu Republike Hrvatske osiguravaju se sredstva za javne potrebe u kulturi, a to su djelatnosti u [ ... ]


ZABAVNO-GLAZBENA VEČER "LIPOTA ME TVOJA ZOVE", KARBUNI
21/07/2014
article thumbnail

U petak, 18.srpnja 2014.godine u sklopu XXII. Blatskog ljeta održana je prva ovogodišnja zabavno glazbena večer “Lipota me tvoja zove” u organizaciji Turističke zajednice općine Blato, a u suradnji sa Radio Blatom i Blatskim fižulima – ustanovom u kulturi. Nakon otvaranja večeri od strane organizatora, zabavno-glazbena večer u predivnom ambijentu uvale Karbuni nastavila uz pjevanje klape Kumpanji, uz atrakciju večeri – potezanje konopa.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting