Prigradica
Home

Vijesti

FILMSKA PROJEKCIJA U NARODNOJ KNJIŽNICI BLATO
17/12/2014

Danas (17.12.2014.) je u Narodnoj knjižnici Blato održana projekcija animiranog filma Božićna bajka, nastalog prema istoimenoj knjizi Nade Iveljić. Projekcija je održana za učenike drugih razreda Osnovne škole Blato koji su knjigu već pročitali pa su nakon projekcije raspravili o sličnostima i razlikama koje su uočili te sadržaju i poruci koju ova priča nosi. tekst i foto. Narodna knjižnica Blato


DOČEK NOVE GODINE
17/12/2014
article thumbnail


DONACIJA UDRUZI OSOBA S POSEBNIM POTREBAMA VINCENCA BLATO
17/12/2014

Hrvatski liječnički zbor - sport - podružnica Split uručili su donaciju od 15 000 kuna Udruzi osoba s posebnim potrebama Vincenca Blato. "Svaki naš teniski turnir koji već dvadeset i jednu godinu održavamo krajem rujna jednim je dijelom i humanitarnog karaktera" kazao je prof.dr.sc. Ante Punda, predsjednik organizacijskog odbora liječnika tenisača.


"NEBESKI GOSTI"
17/12/2014

U sklopu Božićno novogodišnjeg programa Općine Blato u velikoj dvorani Doma kulture, 16. prosinca sa početkom u 18:00 sati održana je predstava "Nebeski gosti" u kojoj su sudjelovali dječji zbor Stope i učenici Osnovne škole Blato.


BOŽIĆNI KONCERT GLAZBENE ŠKOLE BLATO
16/12/2014

  U potkrovlju Osnovne škole Blato, 15. prosinca sa početkom u 19:00 sati održan je  tradicionalni Božićni koncert Glazbene škole Blato u izvedbi učenika Osnovne glazbene škole. Koncert su pripremili Marija Arnautović, nast., Dalija Gavranić, prof., Renata Prižmić Linarić, prof., Ivo Jerkunica, prof., Alen Krajančić, prof., Aljoša Lečić, prof. i Emil Martinović, prof.


POSJET UČENIKA SREDNJE ŠKOLE BLATO IZLOŽBI "60 GODINA RADA I RAZVOJA PODUZEĆA RADEŽ D.D."
15/12/2014
article thumbnail

Učenici Srednje škole Blato, smjer računalni tehničar za strojarstvo u petak su posjetili izložbu “ 60 godina rada i razvoja poduzeća Radež d.d.” autora ing. Dražena Žuvele i mag. povijesti Stjepana Bačića, a u pratnji svojih profesora Vanje Prižmić Ivanišević, ing. brodogradnje, Ante Žuvele dip. ing. strojarstva i Nikole Curaća, dipl.ing. strojarstva.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting