Prižba
Home

Vijesti

NAJAVA IZLOŽBE "GRAD MRTVIH NAD POLJEM ŽIVOTA"
27/04/2017

U petak, 05. svibnja 2017. godine u 19 sati u maloj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru u sklopu programa obilježavanja osme godišnjice rada MAS-a otvara se izložba „GRAD MRTVIH NAD POLJEM ŽIVOTA“ Nekropola gradinskog naselja Kopila na otoku Korčuli.


BLAGDANSKI KONCERT HGU SVETA VINCENCA
27/04/2017

U okviru glazbenog programa kulturne manifestacije „Tjedan Blata“, u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu održan je svečani blagdanski koncert Hrvatske glazbene udruge „Sv. Vincenca“.


DODJELA JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE BLATO
27/04/2017

  Na temelju članka 88. Statuta Općine Blato i članka 20. i 24. Odluke o javnim priznanjima Općine Blato Općinsko vijeće Blato na svojoj 26. sjednici održanoj 20. ožujka 2017. godine, donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Blato i to:  


OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE BLATO I BLAGDANA SV. VINCENCE
27/04/2017

Program obilježavanja Dana Općine Blato i nebeske zaštitnice Blata sv. Vincence, započeti će otvaranjem proslave blagdana Svete Vincence 27. travnja (četvrtak) u 17,30 sati na Plokati, a potom u Župnoj crkvi Svih Svetih Otvaranjem sarkofaga Sv. Vincence. U 18,00 sati biti će Večernja koju će predvoditi don Željko Kovačević. U 20,00 sati u dvorani  Doma kulture održat će se Svečana sjednica na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Općine Blato.  


ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE BLATO POVODOM DANA OPĆINE BLATO I BLAGDANA SV.VINCENCE
27/04/2017

Drage Blajke i Blaćani, poštovani sugrađani! Svake godine u travnju s posebnom radošću iščekujemo Blagdan sv. Vincence i Dan Općine Blato, 28. travnja. To je dan kada u mislima zahvaljujemo našoj nebeskoj zaštitnici  što bdije nad našim mjestom i moli za nas. Ovaj blagdan ujedno je prilika da se prisjetimo zasluga svih naših sumještana koji više nisu s nama, a dali su svoj doprinos blagostanju kojeg uživamo. Prilika je i da razmislimo gdje i kakvo želimo da naše Bl [ ... ]


Zahtjev za proglašenje elementarne nepogode za Općinu Blato
26/04/2017

U noći sa petka na subotu (21./22. travnja 2017. godine) uslijed izrazito niskih temperatura došlo je do pozebi poljoprivrednih kultura, a posebice vinove loze, čime je uništeno gotovo 90% vinograda na području Općine Blato u vlasništvu privatnih proizvođača, malih poljoprivrednih gospodarstva i poljoprivrednog poduzeća Blato 1902 d.d.   S obzirom na intenzitet mraza i temperature od -7, na trsovima vinove loze više gotovo da i nema zelene lisne mase, te sve izgleda kao spaljena ze [ ... ]


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting