Prišćapac
Home

Vijesti

KORČULA I LASTOVO PREDSTAVLJENI U PRAGU
17/04/2014
article thumbnail

Treću godinu zaredom nastavlja se uspješna zajednička suradnja dva susjedna otoka, Korčule i Lastova, ovog puta obilježena dvima uspješnim prezentacijama u Pragu.


8. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
15/04/2014

Dana 14. travnja 2014. godine u vijećnici Općine Blato održana je 8. sjednica Općinskog vijeća Općine Blato. Sjednicu je  vodio predsjednik Općinskog vijeća gosp. Tonći Padovan.


OBAVIJEST O ODRŽAVANJU 8. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA
10/04/2014

8. sjednica Općinskog vijeća Blato održat će se  14. travnja (ponedjeljak) 2014. godine u vijećnici Općine Blato s početkom u 17.00 sati sa slijedećim dnevnim redom:


DANI KONZULARNIH USLUGA VELEPOSLANSTVA AUSTRALIJE NA OTOKU KORČULI
10/04/2014

  Predstavnici Veleposlanstva Australije u Zagrebu ce održati "Dane konzularnih usluga Veleposlanstva Australije na otoku Korčuli" u prostorijama Općine Vela Luka u četvrtak, 24. travnja 2014. godine od 9-12 sati i u prostorijama Općine Blato u petak, 25. travnja 2014. godine od 9-12 sati.


USKRŠNJI SAJAM
07/04/2014
article thumbnail

U subotu 05.travnja 2014. u 10.00 sati u Klavir Sali Doma kulture otvoren je drugu godinu za redom dvodnevni Uskršnji sajam u organizaciji Turističke zajednice općine Blato, a uz sudjelovanje: Dječjeg vrtića Blato, Dječjeg vrtića Marija Petković, Doma Majka Marija Petković Blato, Doma za odrasle osobe Blato, Lige protiv raka Korčula Pelješac Lastovo Mljet-mjesni ogranak Blato, Udruge osoba s posebnim potrebama Vincenca Blato, Učeničke zadruge Konoba OŠ Blato, ULIPUK-a i Zajednice  [ ... ]


PREZENTACIJA DRŽAVNOG NATJECANJA "ENGLISH IN ACTION"
07/04/2014
article thumbnail

U Domu kulture 4. travnja 2014. održana je prezentacija državnog natjecanja iz engleskog jezika „English in Action“ učenika Osnovne i Srednje škole Blato. Gosti priredbe bili su učenici i djelatnici obje škole, njihovi sponzori i šira javnost.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting