Blato
Home

Vijesti

OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE BLATO I BLAGDANA NEBESKE ZAŠTITNICE SV. VINCENCE 2015. godine
27/04/2015

Program obilježavanja Dana Općine Blato i nebeske zaštitnice Blata sv. Vincence, započeti će 27. travnja (ponedjeljak)  u 17,00 sati ophodom Narodne glazbe Blato oko mjesta. Potom će u 17,30 sati u Župnoj crkvi Svih Svetih započeti uočnica (otvaranje sarkofaga Sv. Vincence), a u 18,00 sati Sveta misa koju će predvoditi don Mihael Čavlek, župnik župe Smokvica i Čara.
28. travnja (utorak) 2015. godine, u 9.00 sati je ophod Narodne glazbe Blato oko mjesta.
U 9.30 sati Općinski načel [ ... ]


ČESTITKA NAČELNIKA POVODOM DANA OPĆINE BLATO I BLAGDANA NEBESKE ZAŠTITNICE SV. VINCENCE
27/04/2015

Drage Blajke i Blaćani.

Blagdan sv. Vincence, zaštitnice našeg mjesta trajni je poziv na  međusobnu povezanost svih nas Blaćana u domovini i diljem svijeta. Ujedno je to poziv na produbljivanje vjere u Gospodina kojeg slavimo zbog velikog dara naše  Svetice koji predstavlja simbol kršćanske tradicije i kulture ovog kraja. Mučenička smrt zbog vjere u Boga daje nam primjer i obvezu da njezina žrtva nikada ne bude uzaludna.
Ove godine, 28. travnja, na blagdan Svete Vincence kada ujedno [ ... ]


DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE BLATO 2015. GODINE
27/04/2015

Općinsko vijeće Blato na svojoj 14. sjednici održanoj 09. travnja 2015. godine donijelo je Zaključke o dodjeli javnih priznanja Općine Blato:

Zlatni grb Općine Blato  kao pojedinačno priznanje ak. slikaru, kiparu i grafičaru  ANTI SARDELIĆU za njegovo impresivno umjetničko djelo duboko uronjeno, u korijene i baštinu zavičajnog i nacionalnog, memoriju stradanja,  vjere i nade hrvatskog naroda, te za promicanje ugleda rodnog Blata i Republike Hrvatske.

Zlatni grb Općine Blato kao sk [ ... ]


KONCERT H.G.U. SVETA VINCENCA
27/04/2015
article thumbnail

  U okviru glazbenog programa kulturne manifestacije Tjedan Blata, u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu održan je svečani koncert i predstavljanje monografije Hrvatske glazbene udruge „Sveta Vincenca“ (1993.-2013.), autorice Ane Bosnić. Nakon pozdravne riječi župnika don Nikole Berišića, nazočnima su se obratili urednik monografije dr. Vinicije B. Lupis i autorica Ana Bosnić koji su govorili o sadržaju i nakani pisanja ove vrlo vrijedne monografije. Potom se predsjednik HGU Teo [ ... ]


TURNIR U ŠAHU
27/04/2015
article thumbnail

U okviru športskog programa kulturne manifestacije Tjedan Blata odigran je tradicionalni blagdanski turnir u šahu, a čiji je organizator bio Šahovski klub Blato. U turniru je sudjelovalo ukupno 12 natjecatelja, a pobjednica turnira je kadetska reprezentativka Hrvatske u šahu Marina Sardelić, dok je drugo mjesto pripalo prof. Anti Žuveli koji je zbog bolesti predao finalni meč.


PROMOCIJA ALBUMA KLAPE KANELA "TRIBA DUŠU VIDIT"
27/04/2015
article thumbnail

  U okviru glazbenog programa kulturne manifestacije "Tjedan Blata" u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu upriličena je prigodna promocija albuma "Triba dušu vidit" ženske klape Kanela. Tijekom promocije klapa je pod vodstvom glazbenog voditelja Janesa Vlašića izvela nekoliko pjesama sa svog prvog nosača zvuka, a u programu su sudjelovali Danko Mirošević sa recitalima izvorne blatske poezije, Marina Žuvela izvedbom na violini i narator Tonći Padovan.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting