Prižba
Home

Vijesti

DONACIJA HRVATSKE MATICE ISELJENIKA PODRUŽNICE SPLIT
07/10/2015

U svibnju ove godine održana je manifestacija “Tajanstvena je zemlja suza” u suradnji Blatskih fižula – ustanove u kulturi, Turističke zajednice Općine Blato i etno kuće Barilo sa kojom je po prvi puta obilježen Međunarodni dan muzeja u Blatu, manifestacija međunarodnog karaktera čija je ovogodišnja tema bila “Muzeji za održivo društvo”.


ČESTITKA U POVODU DANA NEOVISNOSTI, 8. LISTOPADA 2015. GODINE
07/10/2015

POŠTOVANI SUGRAĐANI!

OBILJEŽAVAJUĆI DAN NEOVISNOSTI, DAN KADA JE HRVATSKI SABOR 1991. GODINE DONIO POVIJESNU ODLUKU O PROGLAŠENJU NEOVISNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE, S POŠTOVANJEM SE SJEĆAMO SVIH KOJI SU PRIDONIJELI OSTVARENJU VIŠESTOLJETNE TEŽNJE HRVATSKOG NARODA ZA SAMOSTALNOM DRŽAVOM, OSOBITO HRVATSKIH BRANITELJA.

UZ ŽELJU DA PONOSNO PROSLAVIMO SVOJ BLAGDAN, SVIMA VAMA UPUĆUJEM ISKRENE ČESTITKE.


NAČELNIK OPĆINE BLATO
ANTE ŠEPAROVIĆ


DODJELA STIPENDIJA OPĆINE BLATO ZA AKADEMSKU GODINU 2015/2016
06/10/2015

Nakon provedenog Natječaja za dodjelu stipendija Općine Blato za akademsku godinu 2015/2016 godinu Načelnik Općine Blato donio je Zaključak o dodjeli stipendija za slijedeće studente:


OBILJEŽAVANJE DANA NEOVISNOSTI
06/10/2015

Povodom Dana neovisnosti, 08. listopada (četvrtak) 2015. godine  u 9,30 sati općinski načelnik će u ime Općine Blato i u ime svih Blaćana položiti vijenac i zapaliti svijeću pred Spomen križ u groblju Sv. Križa u Blatu, u spomen na sve stradale hrvatske branitelje u borbi za neovisnost Hrvatske države.
U svečanom protokolu uz izaslanstvo Općine Blato sudjelovati će HGU Sveta Vincenca, V.U. Kumpanjija, te župnik don. Željko Kovačević koji će po završetku u Župnoj crkvi Svih  [ ... ]


U SPOMEN NA POK. ŽELIMIRA ŽANETIĆA
05/10/2015

Dana 05. listopada (ponedjeljak) 2015. godine u 9,00 sati predsjednik Općinskog vijeća Blato,  zajedno sa predstavnicima Općine Blato i  članovima obitelji položili su vijenac i zapalili svijeće na Spomen križ u groblju Sv. Križa u Blatu u znak sjećanja na pok. Želimira Žanetića, a koji je u Domovinskom ratu  kao pričuvni redarstvenik stradao 1991. godine kod Slanoga.


DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
05/10/2015
article thumbnail

Povodom obilježavanja Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje, danas u dvorištu školske zgrade u Blatu održana je prigodna svečanost.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting