Gršćica
Home

Vijesti

DEVETNICA I BLAGDAN BL. MARIJE PROPETOGA
29/06/2015
article thumbnail

Odbor za promicanje štovanja bl. Marije Petković u suradnji sa župnim uredom Svih svetih Blato, Družbom Kćeri Milosrđa i Općinom Blato priredilo je program devetnice u čast bl. Marije Propetoga od 30. lipnja do 9. srpnja 2015. godine.


PREDSTAVLJEN "RJEČNIK BLATA NA KORČULI"
26/06/2015
article thumbnail

U srijedu, 24. lipnja u velikoj dvorani Doma kulture predstavljen je "Rječnik govora Blata na Korčuli" autora Petra Milata Panže u organizaciji Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. O rječniku su uz autora govorili urednici ravnatelj Instituta dr.sc. Željko Jozić i znanstvena suradnica u Institutu dr.sc. Ivana Kurtović Budja.


OBAVIJEST O ODRŽAVANJU 16. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA
23/06/2015

16. sjednica Općinskog vijeća Blato održat će se  29. lipnja (ponedjeljak) 2015. godine u vijećnici Općine Blato s početkom u 18:00 sati sa slijedećim dnevnim redom:

1.    Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Općine Blato za 2015. godinu;
2.    Prijedlog Odluke o prihvaćanju Izmjena i dopuna Programa rada Općine Blato za 2015. godinu;
3.    Prijedlog Odluke o davanju koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti linijskog prijevoza putnika u javnom prometu na području Općine [ ... ]


PRESTANAK KRATKOTRAJNOG ONEČIŠĆENJA MORA U PRIGRADICI U UVALI
23/06/2015

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  svake godine provodi Program utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije kojim su obuhvaćene 4  plaže na području općine Blato: Veli žal na Prižbi, plaža na Prišćapcu, plaža u Prigradici u uvali, te plaža u Prigradici iza „jige“.
Treće redovno ispitivanje mora, koje je Zavod počeo provoditi od 15. lipnja 2015. godine pokazalo je da je na plaži u Prigradici u uvali došlo do kratko [ ... ]


PREDSTAVLJANJE RJEČNIKA GOVORA BLATA NA KORČULI
23/06/2015

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ima čast pozvati Vas na predstavljanje "Rječnika govora Blata na Korčuli", Petar Milat Panža. Predstavljanje će se održati u srijedu, 24. lipnja 2015. u 21:00 sat u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu, Trg  Franje Tuđmana 2. O riječniku će govoriti. dr. sc. Željko Jozić, dr.sc. Ivana Kurtović Budja i Petar Milat. Rječnik će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.


49. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ - VEČER POPULARNIH SKLADBI
23/06/2015
article thumbnail

49. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2015. ovaj vikend nastavio je s realizacijom svojih programa izvan Omiša, i to s Večeri popularnih skladbi koja se održala u Blatu na Korčuliu subotu, 20. lipnja o.g. u Velikoj dvorani Doma kulture Blato. Večer Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Blatu na Korčuli održava se u suradnji s Općinom Blato već jedanaestu godinu za redom.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting