Gršćica
Home

Vijesti

USKRSNI SAJAM
30/03/2015
article thumbnail

U subotu, 28.travnja 2015.godine, održan je već tradicionalni, treći po redu Uskrsni sajam u organizaciji TZO Blato. Ove godine sajam se održavao na otvorenom, i to na Trgu dr.Franje Tuđmana na zadovoljstvo brojnih posjetitelja koji su uživali u raznolikoj ponudi maštovitih, originalnih i zanimljivih uskrsnih ukrasa. Sajam je humanitarnog karaktera pa je tako i sav prihod namijenjen udrugama i ustanovama koje su izlagale.


GLAVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA V.U. KUMPANJIJA
30/03/2015
article thumbnail

U vijećnici Općine Blato 27. ožujka je održana Glavna godišnja skupština V.U. Kumpanjija. Nakon izviješća predsjednika, vojvode, blagajnika i predsjednika Nadzornog odbora uslijedila je dodjela priznanja.


DRUŠTVO "NAŠA DJECA", KOPRIVNICA U BLATU
30/03/2015

Od ponedjeljka do četvrtka u Blatu će boraviti članovi Društva "Naša djeca" iz Koprivnice, udruge koja organizira raznovrsne edukativne, zabavne, sportske, ekološke i kulturne sadržaje za djecu i mlade, provodi niz aktivnosti na promicanju dječjih prava, zaštite i unaprijeđenja dječjeg zdravlja, te sudjeluje u brojnim projektima namijenjenima djeci koje potiče Savez društava Naša djeca Hrvatske. Za vrijeme svog boravka u Blatu u jutarnjim satima lutkarska družina Kopriva Pec-Pec  [ ... ]


SASTANAK S OBRTNICIMA U OPĆINI BLATO
26/03/2015

Na inicijativu općinskog odbora Udruženja obrtnika Korčula-Lastovo, u utorak, 24. ožujka 2015. godine, održan je zajednički sastanak predstavnika Općine Blato i općinskog odbora Udruženja obrtnika Korčula-Lastovo. Kao predstavnici Općine Blato, na sastanku su,  pored načelnika gosp. Ante Šeparovića, bili i zamjenica načelnika, gđa. Katarina Kovačić, predsjednik Općinskog vijeća, gosp. Tonći Padovan, članovi Odbora za proračun, financije i gospodarstvo, te predstavnice Upr [ ... ]


USKRSNA RADIONICA U NARODNOJ KNJIŽNICI BLATO
25/03/2015
article thumbnail

  Jučer (24. ožujka 2015.) je u Narodnoj knjižnici Blato održana uskrsna radionica gdje su okupljeni ukrašavali jaja salvetnom tehnikom te izrađivali ukrasne košarice. U dobroj atmosferi, uz pomoć knjižničarki narodne i školskih knjižnica izrađeno je mnoštvo šarolikih ukrasa od kojih su neki izloženi na Dječjem odjelu Knjižnice dok su ostale polaznici radionice ponijeli kući kao uspomenu na radionicu.


USKRSNI SAJAM
24/03/2015
article thumbnail


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće

Nema dokumenata
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting