Prigradica
Home

Vijesti

2. izvanredna sjednica Općinskog vijeća I PRIOPĆENJE NAČELNIKA
17/05/2018
article thumbnail

  Prijedlog Odluke o pokretanju daljnjih aktivnosti oko realizacije Projekta uređenja obalnog pojasa luke Prigradica – dogradnja luke.   Na temelju zahtjeva Kluba vijećnika HDZ-a Blato za sazivanjem izvanredne sjednice Općinskog vijeća Općine Blato, od 07. svibnja 2018. godine, u vijećnici Općine Blato, 16. svibnja 2018. godine, održana je izvanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Blato. Sjednicu je  vodila predsjednica Općinskog vijeća gđa. Marija Bačić [ ... ]


OBAVIJEST O ISHODU NATJEČAJNOG POSTUPKA
17/05/2018

  Temeljem  članka 10. stavka 1. točke 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj 25/13 i 85/15) Općina Blato, Upravni odjel za opće poslove, upravljanje općinskom imovinom i društvene djelatnosti, objavljuje     OBAVIJEST O ISHODU NATJEČAJNOG POSTUPKA za davanje u zakup dva poslovna prostora koji se nalaze istočno od ulaza u Tržnicu na čest. zem. 21616 k.o. Blato u ukupnoj površini od 52 m2  


RECIKLAŽNO DVORIŠTE
17/05/2018
article thumbnail

U elektroničkom oglasniku javne nabave objavljen je poziv za nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave za odabir izvođača radova za izgradnju reciklažnog dvorišta u Blatu. Rok za dostavu ponuda je 30. svibnja 2018. godine do 11,00 sati. Sve informacije mogu se dobiti u Općini Blato. OPĆINA BLATO


OTVARANJE MANIFESTACIJE POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA I IZLOŽBE RADOVA DUBRAVKA VELJAČIĆA "OKOVI STIGME"
15/05/2018
article thumbnail

Blatski fižuli ustanova u kulturi, Turistička zajednica općine Blato i etno zbirka Barilo četvrtu godinu za redom obilježavaju Međunarodni dan muzeja prigodnim programom prateći zadanu temu koja je za ovu godinu bila "Hiper - povezani muzeji: novi pristupi, nova publika". Program je započeo otvaranjem izložbe radova Dubravka Veljačića "Okovi stigme" u Domu za odrasle osobe Blato. Na samom početku prisutnima se obratila Ivana Sardelić (Ustanova u kulturi Blatski fižuli) i Maja Šepa [ ... ]


SVEČANO POTPISAN ANEKS SPORAZUMA ZA SANACIJU DEPONIJA „SITNICA“ - NASTAVAK RADOVA
15/05/2018
article thumbnail

Dana 14. svibnja 2018. godine u vijećnice Općine Vela Luka svečano je potpisan Aneks Sporazuma o provedbi potprojekta „Uspostava i upravljanje integriranim sustavom procjednih voda na odlagalištu otpada „Sitnica“ između Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, Općine Blato, Općine Vela Luka i komunalnog poduzeća Eko d.o.o. i z Blata.


PROGRAM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA U BLATU, 15.-26. SVIBNJA 2018. GODINE
14/05/2018
article thumbnail

Pridružite se zajedno sa nama brojnim muzejima diljem svijeta te budite i vi posrednici baštinskih znanja.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting