Prigradica
Home

Vijesti

PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA "IZGUBLJENI KORACI" SRĐANA DUHOVIĆA
29/01/2015
article thumbnail

U organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi i Matice Hrvatske ogranak Blato, 28. siječnja u 19:00 sati u konobi Zlinje promovirana je zbirka pjesama Srđana Duhovića "Izgubljeni koraci". Uz autora knjigu je promovirala prof. Jadranka Žuvela koja je svim prisutnima približila pjesnički svijet Srđana Duhovića. Njegove pjesme recitirali su učenici Srednje škole Blato, a u glazbenom djelu večeri nastupile su klape Koraja i Kolajna.


NATJEČAJ ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE BLATO
28/01/2015

Temeljem članka 16. Odluke o javnim priznanjima Općine Blato (Sl. glasnik 1/95 i 2/95) Odbor za društvene djelatnosti Općinskog vijeća Blato, na svojoj sjednici održanoj dana 28. siječnja 2015. godine, raspisuje


N A T J E Č A J
za dodjelu javnih priznanja Općine Blato


PRIČE IZ DAVNINE - PROJEKCIJA ANIMIRANIH FILMOVA
27/01/2015
article thumbnail

Jučer (26. siječnja 2015.) je u prostoru Narodne knjižnice Blato održana projekcija animiranih filmova za četvrte razrede Osnovne škole Blato. U suradnji s učiteljicama prikazani su im filmovi nastali prema djelu – Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić. Kako su djelo pročitali za lektiru, ovi su im animirani filmovi omogućili drukčiji prikaz već poznatih priča, kao i dobru zabavu zahvaljujući odličnoj animaciji i sinkronizaciji poznatih hrvatskih glumaca.


"CRAZY SHOW ELDORADO"
27/01/2015
article thumbnail

   U ponedjeljak, 26.01. 2015. u Blatu je gostovao cirkus "Crazy show Eldorado", u sklopu svoje turneje po Dalmaciji. Tijekom dvosatnog programa posjetitelji su imali priliku uživati u mnogobrojnim iluzionističkim točkama i kaskaderskom programu.


DANI OTVORENIH VRATA ETNOGRAFSKE ZBIRKE BARILO
26/01/2015
article thumbnail

Pozivamo Vas na dane otvorenih vrata etnografske zbirke Barilo. Blato, petak, 30. siječnja 2015. godine od 12:00-22:00 sata. Obilazak zbirke i piće dobrodošlice za sve posjetitelje. Ulaz slobodan. Turistička zajednica Općine Blato Blatski fižuli ustanova u kulturi Etnografska zbirka Barilo


PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PJESAMA "IZGUBLJENI KORACI" SRĐANA DUHOVIĆA
26/01/2015
article thumbnail

Pozivamo Vas na predstavljanje zbirke pjesama "Izgubljeni koraci" Srđana Duhovića u srijedu 28.01.2015. u 19:00 sati u konobi Zlinje. O knjizi govore prof. Jadranka Žuvela i autor Srđan Duhović. Blatski fižuli - ustanova u kulturi & Matica Hrvatska ogranak Blato


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Općinsko vijeće
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting