Prigradica
Home

Vijesti

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ PRIMIO DRŽAVNE PRVAKE U ZNANJU I ŠPORTU
28/06/2017

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo primili su u Velikoj vijećnici učenike i mentore županijskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima iz znanja i športa.


ZAJEDNIČKI KONCERT ZBOROVA "CVRČAK" I "CORONA"
27/06/2017
article thumbnail

25. lipnja 2017. godine u Župnoj crkvi Svih svetih u Blatu zajednički koncert održali su zbor Srednje škole Blato "Cvrčak" i dječji zbor "Corona" glazbene škole Josipa Hatze iz Splita.


POZIV NA PREZENTACIJU PRIKUPLJANJE I ODVODNJA OTPADNIH VODA JUŽNE OBALE OPĆINE BLATO
27/06/2017

Općina Blato i Vodovod d.o.o. Blato održat će prezentaciju idejnog projekta prikupljanja i odvodnje otpadnih voda južne obale Općine Blato, na kojoj će biti prezentirane dvije varijante – rješenja prikupljanja i odvodnje otpadnih voda južne obale Općine Blato. Prezentacija će biti održana 03. srpnja 2017. godine u 19 sati i 30 min u Domu kulture u Blatu. Uvid u idejna rješenja dostupan je na slijedećem linku: Načelnik Ante Šeparović, dipl. ing.


POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA USMJERENIH MLADIMA ZA FINANCIJSKU POTPORU ZA 2017. GODINU
27/06/2017

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2017. godinu kojim poziva udruge mladih i za mlade te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave da sukladno Pozivu prijave projekte koji doprinose podizanju kvalitete života mladih.


ČESTITKA NAČELNIKA OPĆINE BLATO
23/06/2017

Drage Blajke i Blaćani, poštovani sugrađani! Obilježavanjem Dana državnosti prisjećamo se 25. lipnja 1991. godine, dana kada je Hrvatski sabor donio Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske.


PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI 25. lipnja 2017. godine
23/06/2017

* 24. lipnja (SUBOTA) 2017. godine - Ophod HGU „Sveta Vincenca“ Blato u 19,00 sati;


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting