Gršćica
Home

Vijesti

ODRŽAN SASTANAK U UREDU NAČELNIKA „VODOOPSKRBA ZAPADNOG DIJELA OTOKA KORČULE“
22/08/2017

Dana 21. kolovoza 2017. godine održan je radni sastanak u uredu načelnika Općine Blato na temu: „Vodoopskrba zapadnog dijela otoka Korčule“. Na sastanku su bili nazočni: Načelnik Općine Blato gosp. Ante Šeparović, zamjenik načelnika gosp. Perica Bačić, direktorica Vodovoda Blato d.o.o. gđa. Ruška Gavranić i zapovjednik DVD-a Blato gosp. Josip Bošković te su dogovoreni budući pravci djelovanja vodoopskrbe. Načelnik je uputio zahvale svim sudionicima koji su svojim profesi [ ... ]


OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG DANA SIJEĆANJA NA ŽRTVE TOTALITARIZMA I AUTORITARNIH REŽIMA
22/08/2017

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.   Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarizma i autoritarnih reži [ ... ]


OBILJEŽAVANJE 175. OBLJETNICE MATICE HRVATSKE I 50. OBLJETNICE DEKLARACIJE O HRVATSKOM JEZIKU
21/08/2017
article thumbnail

Ogranak Matice hrvatske u Blatu je 18. kolovoza na trgu dr. Franje Tuđmana održao večer kojom su obilježene dvije velike obljetnice Matice Hrvatske; 175. godina djelovanja i rada MH i 50. godina od Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika.


ZAKLJUČAK o produženju Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Općinskog savjeta mladih Općine Blato
21/08/2017

Na temelju članka 9. i 10.  Zakona o savjetima mladih (NN 41/14), članka 88. Statuta Općine Blato (Sl. gl. 5/09, 3/13 i 9/13 – pročišćeni tekst) i članka 5. Odluke o osnivanju Općinskog savjeta mladih Općine Blato (Sl. gl. 4/14), Općinsko vijeće Općine Blato, na svojoj  3.  sjednici održanoj dana  10. kolovoza 2017. godine donosi       ZAKLJUČAK o produženju Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Općinskog savjeta mladih Općine Blato  


ODRŽANA 54. SMOTRA FOLKLORA I ZATVORENO XXV. BLATSKO LJETO
16/08/2017
article thumbnail

  U utorak 15. kolovoza, na blagdan Vele Gospe, na blatskoj Plokati održana je 54. smotra blatskog folklora i zatvorena je manifestacija XXV. blatsko ljeto.


ODRŽANA BLATSKA NOĆ I KONCERT NENE BELANA & FIUMENSI
14/08/2017
article thumbnail

U sklopu XXV. blatskog ljeta 12. kolovoza 2017. godine na Plokati održana je "Blatska noć".


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting