Prišćapac
Home

Vijesti

ČETVRTI DAN PROGRAMA "TAJANSTVENA JE ZEMLJA SUZA"
22/05/2015
article thumbnail

U četvrtak, 21.svibnja, održana je turističko-edukativna tura u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu. Ova tura, namijenjena prvenstveno privatnim iznajmljivačima i ostalim djelatnicima u turizmu, ali i svim ostalim stanovnicima Blata osmišljena je kako bi se potaknulo iniciranje doživljaja same povijesne jezgre Blata kao “muzeja na otvorenom” te uključilo i one skupine posjetitelja koje su dosada bile slabije zastupljene u aktivnom stvaranju turističke ponude destinacije.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA
22/05/2015
article thumbnail

Ogranak Matice Hrvatske u Blatu poziva Vas na predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića "Hrvatska u raljama komunizma". Predstavljači su prof.dr.sc. Andrija Hebrang i Branko Bačić, dipl.ing.geod. Predstavljanje će se održati u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu, 24. svibnja 2015. ( nedjelja) u 20:00 h.


TREĆI DAN PROGRAMA "TAJANSTVENA JE ZEMLJA SUZA"
21/05/2015
article thumbnail

U srijedu, 20. svibnja u prostorima etno kuće Barilo održana je treća večer programa "Tajanstvena je zemlja suza". Svi posjetitelji imali su priliku čuti izlaganje o procesima iseljavanja, njegovoj periodizaciji i samim razlozima, kao i o uvjetima u kojima se iseljavalo i iz kojih razloga, te o životu u zemljama u koje se odlazilo. Najveći naglasak je dat pitanju "Zašto 1924./25 i zašto Južna Amerika?".


DRUGI DAN MANIFESTACIJE "TAJANSTVENA JE ZEMLJA SUZA"
20/05/2015
article thumbnail

Sinoć je u etno kući Barilo održana druga večer programa u sklopu manifestacije „Tajanstvena je zemlja suza“.   Tako su posjetitelji mogli uživati u prezentaciji na temu Story telling – interpretacija muzejskih predmeta: „Uporabni predmeti iz Etno zbirke Barilo i njihova primjena u modernom kućanstvu“ te po završetku prezentacije obići zbirku uz stručno vodstvo u sklopu Dana otvorenih vrata etno zbirke Barilo sve do 22.00 sata.


OBAVIJEST O ODRŽAVANJU 15. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA
19/05/2015

15. sjednica Općinskog vijeća Blato održat će se  22. svibnja (petak) 2015. godine u vijećnici Općine Blato s početkom u 18.00 sati sa slijedećim dnevnim redom: Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o partnerstvu s Vodovod d.o.o. Blato na projektu „Podsustav odvodnje Blato – glavni kanalizacijski kolektori i crpne stanice“; Prijedlog Odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Blato; Prijedlog Odluke o donošenju Procjene ugroženo [ ... ]


OTVORENA MANIFESTACIJA "TAJANSTVENA JE ZEMLJA SUZA"
19/05/2015
article thumbnail

Obilježavanjem Međunarodnog dana muzeja u Etno zbirci Barilo, u Blatu je večeras otvorena manifestacija ˝Tajanstvena je zemlja suza u organizaciji Ustanove u kulturi Blatski fižuli, Turističke zajednice općine Blato i privatne etno zbirke Barilo. Svečano otvorenje svojim su nastupom uveličale sjajne srednjoškolske ženske klape Kolajna i Koraja, a nakon prigodnog recitala Kranjčevićeve pjesme Isljenik u izvedbi Dalije Gavranić, uslijedila je prezentacija arhivske građe o povijesti  [ ... ]


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting