Prigradica
Home
KRATKA KRONOLOGIJA OSNIVANJA T1 PUNKTA HITNE MEDICINE U BLATU – priopćenje za javnost

Ustrojavanje Hitne medicinske službe u cijeloj Hrvatskoj započelo je 2011. godine. Tada su stručne službe Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu predložile mrežu prema kojoj se je punkt T1 za zapadni dio otoka Korčule trebao formirati u Blatu. Taj prijedlog podržali su zajedničkim očitovanjem načelnici Općina Blato, Vela Luka i Smokvica, a suglasnost je dala i Dubrovačko-neretvanska županija.
Podrška susjednih općina ovakvom prijedlogu stručnih službi Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu temeljila se i na pisanom dogovoru upravitelja zdravstvenih stanica u Blatu i Veloj Luci koji je postignut prigodom spajanja i ustrojavanja zajedničkog Doma zdravlja „Dr. Ante Franulović“. Prema tom dogovoru hitna služba morala se organizirati u jedinici Blato kako bi svim osiguranicima koji gravitiraju ovom Domu zdravlja bila jednako dostupna.

Opširnije...

Vijesti

"REKONSTRUKCIJA" PUTA ISELJENIKA - ZATVARANJE PROGRAMA OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA
25/05/2016
article thumbnail

U prostorima etno kuće Barilo, 24. svibnja održan je zadnji dio programa i službeno je zatvoren program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Organizatori (Blatski fižuli ustanova u kulturi, Turistička zajednica općine Blato i etno kuća Barilo) su za sve posjetitelje pripremili "rekonstrukciju" puta iseljenika s naglaskom na kulturološke razlike tih,njima nepoznatih zemalja kroz koje su morali prolaziti, zajedno sa predstavljanjem jezika, odnosno govornog područja zemlje.


DAN HRVATSKOG SABORA - 30. SVIBNJA 2016. GODINE
25/05/2016


Dan Hrvatskoga sabora obilježava se kao dan spomena na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine i na povijesnu ulogu u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća. Hrvatski sabor je zakonodavno i najviše predstavničko tijelo svih građana Republike Hrvatske, te središnja i nezamjenjiva institucija svake demokracije.
U znak sjećanja, 30. svibnja (ponedjeljak) u 9,30 sati predstavnici Općine Blato položiti će vijenac i zapaliti [ ... ]


TURISTIČKO EDUKATIVNO TURA ZA NAJMLAĐE - ZATVARANJE VREMENSKE KAPSULE
23/05/2016
article thumbnail

U sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Blatu u ponedjeljak je održana je turističko edukativna tura za predškolce Dječjeg vrtića Blato i Dječjeg vrtića Marija Petković koji su imali priliku posjetiti Blato prema konceptu "muzeja na otvorenom", ali i etno kuću Barilo.


PLANINARSKO TURISTIČKA TURA - STARIM PUTEM PREMA PRIGRADICI; TREĆI DAN PROGRAMA OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA
23/05/2016
article thumbnail

U sklopu programa obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, tema "Muzeji i kulturni krajolici" u subotu, 21. svibnja održana je planinarsko turistička tura "Starim putem prema Prigradici". Svi sudionici su se okupili isred Općine Blato odakle je tura i krenula i nastavili prema Prigradici do koje se došlo "starim putem". Nakon kraćeg odmora u Prigradici nastavilo se "novim putem" do Blata sve do novootvorenog prostora Blata 1902. gdje je usljedila degustacija vina, ulja i sl. proizvoda.


NATJEČAJ za davanje u zakup poslovnog prostora
20/05/2016

Na temelju članka 89. Statuta Općine Blato (Sl. glasnik 5/09, 3/13 i 9/13 – pročišćeni tekst, i Odluke o davanju u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Blato (Sl. glasnik 4/14 i 7/15) Općinski načelnik donosi

NATJEČAJ
za davanje u zakup poslovnog prostora


I.    Raspisuje se Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u podrumu zgrade Doma športova u Blatu, na adresi 1. ulica 28, ukupne površine 15 m2.

II.       Poslovni prostor iz toč. 1. ovog Natječaja daje se u  [ ... ]


DRUGI DAN OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA
20/05/2016

U četvrtak, 19. svibnja nastavio se program obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Blatu sa temom "Muzeji i kulturni krajolici". Program koji se odvijao u prostorima etno kuće Barilo započeo je u 19:30 sati sa otvorenim vratima etno kuće Barilo. Na takav način data je mogućnost svim posjetiteljima da se upoznaju sa samom etno kućom Barilom i zbirkom koja se u njoj nalazi. U 20:00 sati program se nastavio predavanjem prof.dr.sc. Nikole Miroševića na temu "Čovjek i prostor".


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting