Prigradica
Home

Vijesti

DJEČJI VRTIĆ BLATO "ONA JEDNA, A NAS VIŠE"
23/04/2014
article thumbnail

22. travnja sa početkom u 20:00 sati u velikoj dvorani Doma kulture djeca polaznici dječjeg vrtića Blato priredila su zajedno sa svojim odgajateljicama predstavu koja se već tradicionalno izvodi u programu Tjedna Blata. Ovu godinu nastupili su sa predstavom “Ona jedna, a nas više”. Trud i kreativnost djece, kao i njihovih odgajateljica nagrađen je velikim pljeskom od svih prisutnih.


OTVORENA KULTURNA MANIFESTACIJA TJEDAN BLATA
23/04/2014
article thumbnail

Kulturna manifestacija Tjedan Blata započela je sa svojim programom 22. travnja 2014. kao priprema i uvod u obilježavanje Dana Općine Blato i svetkovinu nebeske zaštitnice svete Vicence. Program je započeo svečanim podizanjem zastave, a nastavio se sa prigodnim programom u kojem su sudjelovali učenici Osnovne škole Blato Marija Borovina, Ivan Mašković i Ivan Žuvela i župni zbor mladih Stope pod vodstvom časne sestre Danijele Lisice. Tjedan Blata otvorio je predsjednik Općinskog vij [ ... ]


DAN HRVATSKE KNJIGE
22/04/2014
article thumbnail

22. travnja 1501. godine Marko Marulić završio je Juditu, svoje najpoznatije djelo na hrvatskome jeziku. Jezična podloga Judite je splitska čakavština i štokavski leksik te glagoljaška predaja, i po tome je ovo djelo navijestilo jedinstvo hrvatskoga jezika, a epohalna važnost toga spjeva leži u spoznaji da je Marulić hrvatski jezik primjerio europskim pjesničkim standardima.


"KOMBATIMENAT - 800 GODINA KORČULANSKOG STATUTA" PREDAVANJE I POPRATNA IZLOŽBA
22/04/2014
article thumbnail

Povodom 800 godina Korčulanskog statuta u prostorijama V.U. Kumpanjija 21. travnja sa početkom u 20:00 sati održano je predavanje sa popratnom izložbom “Kombatimenat – 800 godina Korčulanskog statuta”. Svi posjetitelji imali su priliku vidjeti fotografije koje prikazuju djelovanje udruženja od osnutka do današnjih dana i izlaganje predsjednika V.U. Kumpanjija Tomislava Bačića, Igora Žaknića, vojvode Vedrana Šeparovića, direktorice TZO Blato Maje Šeparović i kapitana Nikole M [ ... ]


USKRSNI KONCERT NARODNE GLAZBE BLATO
22/04/2014

Na blagdan Uskrsa 20. travnja sa početkom u 20:00 sati održan je već tradicionalni koncert Narodne glazbe Blato u velikoj dvorani Doma kulture.   Na koncertu su posjetitelji mogli uživati u poznatim domaćim i svjetskim skladbama u izvedbi Narodne glazbe Blato pod dirigentskom palicom profesora Emila Martinovića. Pored domaćina na koncertu su nastupili i župni zbor mladih Stope, ženska klapa Kanela i muška klapa Kumpanji.


KORČULA I LASTOVO PREDSTAVLJENI U PRAGU
17/04/2014
article thumbnail

Treću godinu zaredom nastavlja se uspješna zajednička suradnja dva susjedna otoka, Korčule i Lastova, ovog puta obilježena dvima uspješnim prezentacijama u Pragu.


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting