Karbuni
Home

Vijesti

JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA za zakup poslovnog prostora na tržnici u Blatu
03/03/2015

Temeljem Zaključka o raspisivanju Javnog poziva za iskaz interesa za zakup poslovnog prostora KLASA: 372-01/15-01/3, URBROJ: 2138/02-01-15-01 od 02. ožujka 2015. godine, Općinski načelnik raspisuje


JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA za zakup poslovnog prostora bivšeg disco cluba
03/03/2015

Temeljem Zaključka o raspisivanju Javnog poziva za iskaz interesa za zakup poslovnog prostora KLASA: 372-01/15-01/2, URBROJ: 2138/02-01-15-01 od 02. ožujka 2015. godine, Općinski načelnik raspisuje


OBAVIJEST O ODRŽAVANJU 13. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA
02/03/2015

13. sjednica Općinskog vijeća Blato održat će se  05. ožujka (četvrtak) 2015. godine u vijećnici Općine Blato s početkom u 17.00 sati sa slijedećim dnevnim redom:   1.    Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Izjave o osnivanju EKO-d.o.o. Blato;
2.    Prijedlog Odluke o izradi  dopune Prostornog plana uređenja Općine Blato;
3.    Prijedlog Odluke o imenovanju tri člana Upravnog vijeća Predškolske ustanove „Dječji vrtić Blato“;
4.    Prijedlog Izvješća o s [ ... ]


NOVE INTERNET STRANICE ETNO MUZEJA BARILO
02/03/2015
article thumbnail

  Obaviještavamo Vas da je internet stranica etno muzeja Barilo od sada dostupna u novom, redizajniranom ruhu te Vas svakako pozivamo da posjetite i pogledate njihove ažurirane stranice, ali i preporučite Vašim posjetiteljima i prijateljima budući je etnografska zbirka Barilo nezaobilazna destinacija tijekom Vašeg boravka u Blatu i na otoku Korčuli.


KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA - JAVNI POZIV MINISTARSTVA TURIZMA
27/02/2015

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“.  Ministarstvo turizma će, s ukupno 24.194.000,00 kuna, sufinancirati projekte za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva iz [ ... ]


UČENICE OŠ BLATO PRVAKINJE, A UČENICI VICEPRVACI DALMACIJE
26/02/2015
article thumbnail

  U Dubrovniku je 25. veljače 2015. održano poluzavršno natjecanje Državnog prvenstva školskih športskih klubova u šahu-južna skupina na kojem su sudjelovali učenice i učenici Osnovne škole "Blato".


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Baner
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting