Prižba
Home
OBAVIJEST GRAĐANIMA - Sunčani ratak d.o.o.

Poštovani građani,

budući da je ovih dana javnost obasuta neistinitim informaciijama od strane predstavnika tvrtke SUNČANI RATAK d.o.o., Sesvete, Međugorska 6 , u svezi legalnosti rada i naloga za rušenje objekta, Općina Blato ima potrebu ovim putem izvijestiti javnost o stvarnom stanju, iako smo i do sada bili otvoreni za svaku pismenu i usmenu informaciju u prostorijama Općine.

Cijeloviti dokument obavijesti sa rješenjem građevinske inspekcije možete preuzesti i pogledati ovdje:  Cjeloviti dokument

 
XXII. BLATSKO LJETO

 

alt

Opširnije...
 

Vijesti

REZULTATI 5. ISPITIVANJA KAKVOĆE MORA
01/08/2014

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije  svake godine provodi Program utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije kojim su obuhvaćene 4  plaže na području općine Blato: Veli žal na Prižbi, plaža na Prišćapcu, plaža u Prigradici u uvali, te plaža u Prigradici iza „jige“.
Petim redovnim ispitivanjem mora, koje je Zavod proveo u periodu od 15. do 24. srpnja, more na navedenim  plažama na području općine Blato ocijenjeno je [ ... ]


"PJETLIĆ ZLATOKRIJESTIĆ"
01/08/2014
article thumbnail

U sklopu dramskog programa XXII. Blatskog ljeta, 31. srpnja sa početkom u 21:00 sat održana je lutkarska predstava za djecu "Pjetlić Zlatokrijestić" u izvedbi kazališta "Ivana Brlić Mažuranić" iz Slavonskog Broda.


PRIMANJE ZA NAJBOLJE UČENIKE OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE BLATO
28/07/2014
article thumbnail

U ponedjeljak, 28. srpnja 2014. godine u 10,00 sati u velikoj dvorani Doma kulture održano je, već tradicionalno, prigodno primanje za 45 najboljih učenika Osnovne i Srednje škole Blato, njihovih mentora i ravnatelja škola.   Na temelju Odluke Općinskog načelnika kriterij po kojem su izabrani najbolji učenici je prosjek ocjena 5.0 ili 4,5 i na više za učenike koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto pojedinačno na županijskim, državnim ili međunarodnim prvenstvima uključuju [ ... ]


IV. LJETNI MASKENBAL
28/07/2014
article thumbnail

U organizaciji U.P.O. Krulića na Plokati je 26. srpnja održan IV. veliki ljetni maskenbal. Veliki broj kostimiranih grupa i ostale posjetitelje zabavljao je DJ po izboru Radio Blata. Na plokati su se prezentirale i udruge Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet i Udruga osoba s posebnim potrebama Vincenca Blato. Program je vodio Ivan Telenta.


"PREŠUĆENI RAT KORČULANSKI KOTAR U PRVOM SVJETSKOM RATU"
28/07/2014

  U maloj dvorani Doma kulture u nedjelju, 27. srpnja. otvorena je izložba "Prešućeni rat korčulanski kotar u prvom svjetskom ratu". Izložbu je otvorio prof. Tonko Barčot , voditelj Arhivskog sabirnog centra Korčula - Lastovo. Izložba je otvorena uoči obilježavanja stote godišnjice od početka prvog svjetskog rata, a prvi puta je prezentirana javnosti u Gradskom muzeju u Korčuli povodom obilježavanja međunarodnog dana arhiva.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE "HRVATSKA TUŽBA PROTIV JUGOSLAVIJE (SRBIJE I CRNE GORE) PRED MEĐUNARODNIM SUDOM PRAVDE U HAAGU"
28/07/2014

U okviru kulturnog programa XXII. Blatskog ljeta održana je u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu promocija knjige "Hrvatska tužba protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) pred međunarodnim sudom pravde u Haagu" , autora prof. Zvonimira Šeparovića.
   


Ostale vijesti

42. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA "OMIŠ 2008"

42. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2008., započeo je svojim zbivanjima u petak 23. svibnja 2008. g. i to sa „Večeri novih skladbi" koja se održala u Domu kulture s početkom u 21,00 sat. Nakon festivalske himne i svečanog podizanja festivalske zastave, festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Omiša Mijo Mimica, a u ime domaćina svima okupljenima se obratio mr.ph. Želimir Bosnić. Te večeri natjecalo se 13 klapa i to:
Image 
1.  Smiljan Radić – Vlasta Vrandečić-Lebarić
     Baš tak' u te jubin
     ADRION / Makarska

2. Krešimir Magdić – Augustin Draginić Šaška
    Plač Marka Koćine
    ĆAKULONE / Zagreb

3. Igor Brešan – obr. Krešimir Magdić
    Ne izusti zbogom
    FILIP DEVIĆ / Split

4. Joško Ćaleta – Vlasta Vrandečić-Lebarić
    Baratoš
    Braciera / Bol

5. Blaženko Juračić - Silvije Strahimir Kranjčević
    Tiranima
    SOLIN / Solin

6. Živko Ključe – Tina Ključe
    Bi li sritan bija
    LUKA / Rijeka

7. Eliana Trutin – Dinko Škevin
    Ne tentaj vraga
    BRODARICA / Brodarica

8. Vlasta Vrandečić – Lebarić
    Ako te jubav moja u snu obajde
    TRAGOS / Trogir

9. Bruno Vučković/Marko Rogošić – Bruno Vučković
    Nima bez nje mira
    BUNARI / Vodice

10. Vinko Didović – Jakša Fiamengo
      Dobri neverin
      NEVERIN / Kaštel Lukšić11. Duško Tambač – Anela Borčić
      Mirina
      ŠUFIT / Split

12. Srđan Berdović – Jakša Fiamengo
      Prošla je krasota
      GRDELIN / Zagreb i Teodora Festini

13. Ivica Kaleb – Vojso Mataga
      Jezik ditinjstva
      LUKA / Ploče

Nagradu publike „Lipin cvit" dobili su Ivica Kaleb i Vojso Mataga za skladbu „Jezik ditinjstva" u izvedbi klape „Luka" iz Ploča. Klapa „Šufit" iz Splita dobila je nagradu za najbolju izvedbu, a nagradu „Drago Ivanišević" za najbolje stihove Jakša Fiamengo za skladbu „Prošla je krasota" u izvedbi klape „Grdelin" iz Zagreba.
Autori Duško Tambača i Anela Borčić sa skladbom „Mirina" u izvedbi klape „Šufit" osvojili su zlatnu plaketu i prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda. Srebrnu plaketu dobio je autor Blaženko Juračić, za skladbu Tiranima, u izvedbi klape „Solin" iz Solina, dok su brončanu plaketu dobili Joško Ćaleta i Vlasta Vrandečić – Lebarić za skladbu „Baratoš" u izvedbi klape „Braciera" iz Bola, te Bruno Vučković i Marko Rogošić, za skladbu „Nima bez nje mira" koju je izvela klapa „Bunari" iz Vodica.
 
U sklopu festivalskih događanja u subotu 24. svibnja održala se revijalna večer sudionika festivala. Nastupili su kalpe: Bunari iz Vodica, Filip Dević iz Splita, Grdelin iz Zagreba, Luka iz Ploča, Luka iz Rijeke te Neverin iz Kaštel Lukšića.
 Image
Image 
 Image
Image 
Image 
 
 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support
Web Hosting Cheap Web Hosting PayPal Hosting